Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Totale vernieuwing op komst.

Geplaatst op 11/03/2018, Auteur: pitts


Het media landschap is enorm veranderd het laatste decennia. De opkomst van het internet en vooral het algemeen gebruik ervan heeft ervoor gezorgd dat nieuws direct verspreid wordt wereldwijd. Waar vroeger de kranten nieuws maakten en dit ook verspreidden is  deze rol volledig overgenomen door het internet. Na de kranten kwam er de tv en ook deze bracht vrij snel nieuws maar toch overleefden de kranten dit vrij gemakkelijk. Iedereen leest nog graag de krant aan het ontbijt, in de trein of bij de kapper. Maar dan kwam er de Smartphone.

Eigenlijk wordt er met dat ding niet meer gebeld. Het is in werkelijkheid een kleine computer waar van alles mee gedaan wordt en dat toevallig ook kan bellen maar mini laptop was een beter woord geweest. Dankzij deze uitvinding is het internet steeds dichtbij geworden. Daarbij komt ook nog eens de goedkopere abonnementen, free wifi en noem maar op. Nieuws is direct nieuws, binnen enkele minuten staat het op het net en is het wereldwijd leesbaar. De kranten krijgen het moeilijker. Vooral weekkranten of zoals wij, die een veertiendaagse krant uitgeven lopen totaal achter de feiten aan.

We brengen nieuws dat al lang geen nieuws meer is. Maar zolang onze lezers voor een groot deel bestond uit mensen die geen internet hadden was het ook nog steeds verantwoord om het verder te zetten. Maar zoals ik al zei, de vergrijzing is ook in onze sport door gegaan en als zelfs mijn vader een Smartphone heeft dan moet je toch eens dubbel beginnen na te denken. We legden ons oor te luisteren bij onze lezers en we keken vooral ook richting wat de reguliere kranten doen.

Daar kwam toch vaak tot uiting dat mensen nog steeds graag een papieren versie hebben die ze lezen als ze tijd hebben en waar ze vooral op zoek zijn naar mooie goed onderbouwde artikelen die hun leesplezier geven. En in dat opzicht hebben wij op onze redactie de koppen bij elkaar gestoken en zijn we aan de slag gegaan. En uiteindelijk is het zover. We gaan de verandering doorzetten.

We willen nog niet alles verklappen, daarvoor laten we jullie in spanning tot de volgende editie er komt maar in ieder geval kan ik jullie zeggen dat we ons qua nieuws volledig gaan focussen op pitts. Een goede en erg druk bezochte website waar we heel snel een accuraat nieuws kunnen brengen. Daarnaast zitten we ook met pitts gekoppeld aan Facebook en deze facebook groep heeft toch reeds ruim 8000 volgers van over de hele wereld. Dat is ons doel. Facebook zal gebruikt worden om snel nieuws te verspreiden. Op pitts.be gaat u zoals nu,  alles kunnen volgen zowel op Nationaal, lokaal als internationaal vlak.

Ook uw verenigingsnieuws of indien u zelf nieuwsfeiten te melden hebt dan bent u steeds welkom op info@pitts.be.

 

En hoe zit het nu dan eigenlijk met de kranten.

Zowel duivenkrant als LVC krijgen een volledige make over. Hoe het er gaat uitzien dat verklappen we nog niet maar het gaat een grote verandering zijn en naar inhoud gaan we enkel naar interessante tijdloze maar seizoensgebonden artikels.

Deze artikels zullen diepgaand zijn en vormen zo een perfecte match met de artikels op pitts.be die korter en bondiger zullen zijn maar meer nieuwsgericht. Verder verklappen we niks meer maar het zal veel veranderen.  We zijn met man en macht aan het werk om het eerste exemplaar klaar te krijgen.

De redactie van de duivenkrant neemt nu 14 dagen verlof om dan met een volledig vernieuwde versie te komen.

Dus houdt er rekening mee datin de week van 16 april de vernieuwde versie in de brievenbus zal vallen.

We kijken er naar uit, we hopen jullie ook. 

Het Pitts-Team.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven