Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Twee nachten mand voor de kleine halve fond? (Poll)

Geplaatst op 26/06/2020, Auteur: Pitts/GVL

unknown.jpg | Pitts

Het seizoen 2020 is eindelijk uit de startblokken geraakt! Liefhebbers van de vitesse en halve fond konden intussen al enkele weken hun duiven inzetten op diverse vluchten, voor de fondliefhebbers begint het echte werk ook weldra. Een verademing voor mens en dier, want hier hebben we allen met blijde verwachting naar uitgekeken!

 

De start van het vliegseizoen brengt uiteraard veel liefhebbers terug bij elkaar en verschaft zoals gewoonlijk héél wat stof om over na te denken en vooral om onderling over te discussiëren. Dit niet enkel in en rond de duivenlokalen, tijdens het inkorven en het letten van de duiven, maar ook op sociale media werden al ontelbare topics aangesneden en uitvoerig over gepalaverd: Corona-maatregelen bij de inkorvingen, lossingsplaatsen en -uren, de verplichte chipring voor degenen die nog manueel spelen en het bijhorende controlesysteem van de KBDB en noem maar op. 

 

Een veel besproken onderwerp waarover de meningen zeer verdeeld zijn is de inkorving van de kleine halve fond op vrijdagavond met voorziene lossing op zaterdag. Terwijl West-Vlaanderen naar Fontenay gaat en hun duiven op donderdag inkorft, gaat Limburg ook met twee nachten mand naar Gien. In Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant korft men pas op vrijdagavond in om zaterdag vanaf het eerste uur te lossen in Sermaises. 

Dit laatste is vaak een lastige karwei voor zowel liefhebbers, vergezellers én niet te vergeten de duiven zélf! Hebben de duiven voldoende tijd om te drinken vóór de lossing? Zijn ze voldoende uitgerust en bekomen van de rit naar de lossingsplaats? Moet er een minimum termijn voorzien worden vanaf de aankomst op de lossingsplaats tot de effectieve lossing van de duiven?

Ideeën om ook voor deze laatste provincies twee nachten mand te voorzien zijn in het verleden zeker al de revue gepasseerd en er ligt momenteel ongetwijfeld terug dergelijk voorstel klaar.

Voor elke situatie zijn uiteraard voor- en tegenstanders, daarom organiseert Pitts een Poll waarin u Uw stem kunt uitbrengen.

Meldt u aan https://www.pitts.be/nl-BE/aanmelden-5/ en

  • vul de Poll in op onze HomePage rechts bovenaan
  • of reageer via uw Facebook-account of info@pitts.be

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven