Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Twee vluchtkalenders voor Limburg: de kans is eerder klein

Geplaatst op 15/11/2016, Auteur:


In Limburg houdt de KBDB zijn algemene vergadering op dinsdag 22 november. In de uitnodiging wijst secretaris Eric Dubois erop – net zoals ieder jaar - dat ingevolge artikel 30 paragraaf 3 van de Statuten van de KBDB, dat er per vereniging slechts één (1) persoon als vertegenwoordiger op de algemene vergadering mag aanwezig zijn. Die ene afgevaardigde moet het toegangsformulier van de KBDB voorleggen om de vergadering van 22 november te mogen bijwonen. Benieuwd wie zich daar dit jaar zal aan houden…

Vluchtkalender

Hoofdmoot op de algemene vergadering van dinsdag 22 november wordt ongetwijfeld de nieuwe provinciale vluchtkalender. De KBDB heeft zijn huiswerk klaar en heeft daarin volgens voorzitter Jean-Louis Loix zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de gewestelijke vergaderingen. Hij doelt dan op de vraag om zoveel mogelijk provinciaal te lossen ipv in vier beurten (per gewest). Die vier lossingsuren blijven gelden voor alle Belgiëvluchten.

De oude en jaarse duiven worden provinciaal gelost vanaf Frankrijk (Laon), de jonge duiven worden nog wat gespaard en in Vervins en Laon in twee beurten gelost; in vier keer mag trouwens niet in Frankrijk. Dat wordt dan Midden en West enerzijds, en Oost en Zuid-oost anderzijds.

Jean-Louis Loix is zich terdege bewust van het feit dat je, en zeker in de duivensport, niet iedereen kan tevreden stellen. “De ene helft wilde niet naar Sezanne, de andere niet naar Melun. Daarom hebben we gekozen voor Jouy-le-Chatel (dat in Antwerpen overigens Melun wordt genoemd). Sens heeft blijkbaar helemaal afgedaan, de duiven vertrekken er slecht,” zegt de KBDB.

De provinciale Autovlucht zou voor zijn 50ste jubileumeditie in 2017 opnieuw naar het echte Orleans gaan. Dat had de Limburgse Fondclub gehoopt, en was eigenlijk ook door de KBDB beloofd. Maar het wordt Fay-au-Loges, niet het echte Orleans. Maar Fay-au-Loges ligt wel in het stedelijk gebied van Orleans. Als je Fay-au-Loges schrijft en er tussen haakjes Orléans bij zet, is het probleem van de baan…

Al de hoger genoemde gegevens zijn terug te vinden op de vluchtkalender die op 22 november door de KBDB wordt voorgesteld.

Intussen heeft ook Eric Moors, voorzitter van gewest Oost, een voorstel van vluchtkalender klaar. We geven beide kalenders hier onder weer. Hij  vindt dat de KBDB-kalender voor West is gemaakt en dat zijn ontwerp best kan worden gebruikt voor de drie andere gewesten.

 

Klik hier voor de KBDB-kalender

 

Klik hier voor de kalender van Eric Moors (Oost)

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven