Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Ulrich Lemmens uit Balen (prov. Antwerpen) investeert één miljoen euro in nieuw duivenhok

Geplaatst op 21/09/2017, Auteur: duivenkrant@hotmail.com

img_1054.jpg | Pitts

Balenaar Ulrich Lemmens (30) heeft voor zijn sportduiven een ultramodern duivenhok laten bouwen ter waarde van één miljoen euro. Zijn topduiven krijgen in dit luxueuze complex een ware vipbehandeling. Opening aanstaande zaterdag met een 700-tal genodigden uit tien verschillende landen. 

"Binnen de duivensport is dit top of the bill," aldus Lemmens. "Alles is hier hoogtechnologisch. In de vlieghokken houden infraroodlichten de temperatuur ideaal voor herstel na lange races. Andere lampen bootsen daglicht na waardoor de duiven altijd het gevoel hebben dat ze buiten zitten, dat verbetert hun conditie. Er hangen ook camera's zodat je van overal ter wereld de aankomst van de duiven kan volgen. En iedere dag worden de hokken automatisch gereinigd. Dat bespaart mij uren poetswerk."

Prof-melker Ulrich Lemmens heeft tussen de drie- en vierhonderd topduiven in zijn nieuwe hok waaronder ook buitenlandse duiven. De 30 beste kwekers zitten per koppel afgezonderd in boxen.Voor die eieren werd een ultamoderne broeikas geïnstalleerd. "Aangezien de totale waarde van deze duiven hoog oploopt is het gehele complex ook beveiligd met een prijzige alarminstallatie."

 

Kanttekening: dit ultamoderne peperdure hok staat zeker niet model voor de vele hokken van de meeste duivenliefhebbers. Of zoals een liefhebber het uitdrukte: "Wij als kleine melkers hoeven niet jaloers te zijn op dit initiatief. Het komt er voor ons vooral op aan om met een beperkte kolonie de sportieve strijd aan te gaan en als het even kan, de duiven van Lemmens te kloppen."


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven