Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Uniek project in de duivenwereld

Geplaatst op 10/07/2017, Auteur: Davy

theateraanzee.jpg | Pitts

Van 27/07 tot 05/08 gaat in Oostende voor de 21ste keer het (inter)nationale cultuur-en theaterfestival Theater aan Zee (TAZ) door. Voor het eerst in zijn bestaan wordt TAZ 'ingevlogen'. De organisatie is immers bij het bestuur van de duivenmaatschappij  De Vriendenbond Oostende komen aankloppen om hun steun te vragen voor het openingsevent Ze komen uit het oosten.

 

Aan een tachtigtal Oostendse kansarme mensen werd gevraagd om een boodschap op een klein briefje te schrijven.

Op woensdag 26/07om 11u worden in Gent op het dakterras van de toneelzaal De Vooruit tachtig duiven gelost. Elke duif brengt een bericht mee van een Oostendenaar wiens stem niet zo hoorbaar is, medeburgers die door diverse oorzaken niet gemakkelijk toegang vinden of krijgen tot de culturele omgevingen waar anderen zo vlot floreren.

Tachtig kleine zinnetjes, kleine boodschappen, wensen en getuigenissen, mooi in hun eenvoud, krachtig in hun kwetsbaarheid. Tachtig zinnen of verzuchtingen die van Gent naar de kust vliegen: zo letterlijk is het verlangen naar zee en naar thuiskomen nog niet vormgegeven.

 

Het bestuur van De Vriendenbond heeft zich geëngageerd om voor tachtig duiven te zorgen

Info http://devriendenbond.weebly.com/

 

Wat gebeurt er concreet?

Op woensdag 26/07 tussen 8u en 8u30 komen de liefhebbers met hun duiven naar het lokaal.

De duiven worden zoals altijd elektronisch ingekorfd. Van elke duif wordt een foto gemaakt en elke duif krijgt een gummiring over de chipring. Onder die gummiring wordt het briefje met de boodschap geschoven. Elke liefhebber die inkorft krijgt een VIP uitnodiging voor de grote openingsreceptie om 20u die dag in het Leopoldpark.

De duiven worden om 11u in Gent gelost. De liefhebber bestatigt de duiven zoals gewoonlijk en haalt de briefjes van onder de gummiring en stopt die in een envelop met zijn naam erop.

Om 18u30 worden alle deelnemende liefhebbers in de inkomhal van De Grote Post verwacht met hun bakje en de briefjes. In de inkomhal zal een grote wand staan waar ondertussen alle foto's van de deelnemende duiven hangen. De briefjes worden op de wand bevestigd naast de foto van de duif die het naar huis bracht.

Ook wordt een uitslag opgemaakt van de vlucht en aan de wand opgehangen. Deze wand blijft gedurende heel de duur van het festival als blikvanger in De Grote Post staan en geeft gezicht en stem aan hen die anders nauwelijks gezien of gehoord worden.

Meer info 21ste (inter)nationale cultuur-en theaterfestival Theater aan Zee (TAZ) http://theateraanzee.be/nl/

 

theateraanzee.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven