Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

UW MENING TELT! Hittegolf: wat moet de KBDB beslissen?

Geplaatst op 03/09/2016, Auteur:


UW MENING TELT! Hittegolf: wat moet de KBDB beslissen?

 

Er is heel wat commotie ontstaan over de beslissingen van de KBDB in verband met de hittegolf van dit weekend. 

De beslissingen van afgelopen dagen hebben de gemoederen flink losgeweekt. Het gezegde "Iedereen zijn waarheid" zal ook hier op zijn plaats zijn.

Dat in een democratie de meerderheid beslist dat is voor iedereen duidelijk. Daarom lanceren we een poll hierover en trekken met de resultaten naar de KBDB.

Daarom vragen we zoveel mogelijk liefhebbers om te stemmen, uw stem kan straks het verschil gaan maken. Laten we ook in de reacties elkaars mening respecteren. Dreigen of schunnig taalgebruik is niet op zijn plaats, daar schiet niemand iets mee op en dit zullen we niet aanvaarden.

Breng u stem uit en geef uw mening, dit om de sport beter te maken.
Rechts op de website naar beneden scrollen om te stemmen.
We mochten ondertussen al meer dan 1.100 stemmen ontvangen, we zullen hierover verder op terugkomen in de Duivenkrant

 

  • A de KBDB moet de vluchten inkorten bij heet weer maar doorgaan
  • B de KBDB moet alles afgelasten bij heet weer
  • C Alles moet gewoon doorgaan bij heet weer er moeten wel minder duiven in de korven
  • D halve fond en fond moeten afgelast worden bij heet weer en snelheid mag doorgaan

Het Pitts Team

 

België speelt dit weekend dan toch snelheid.

Tijdens een overleg tussen Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts en de KBDB werd er beslist dat er dit weekend dan toch gevlogen zal worden, maar alleen de kleine- en grote-snelheidsvluchten met één nacht mand.

Daarmee werd de eerdere algemene afgelasting rechtgezet.

Omwille dat het kabinet van Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts verschillende e-mails van duivenliefhebbers mocht ontvangen rondom de Nationale vlucht uit La Souterraine die ingekort werd naar Vierzon kwam er een algemene schrapping.

Dit nadat Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts verschillende organisatoren van dierenwedstrijden, waaronder de KBDB, opgeroepen had om hun geplande evenementen dit weekend uit te stellen wegens de hitte.

Na deze oproep verstuurde de KBDB zelf een persbericht waarin aangekondigd werd dat er op 27 en 28 augustus geen vluchten zouden plaatshebben.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelet op het bereikte akkoord met de Minister van Dierenwelzijn deze voormiddag, kunnen tijdens het weekend van 27 – 28 augustus 2016 de voorziene en aangevraagde kleine en grote snelheidsvluchten met één nacht mand, doorgaan.

 

De KBDB beslist dat
- het aantal duiven per mand moet met 15% verminderd worden
- extra drenken van de duiven in de verenigingen, tijdens het transport en op de lossingsplaats zelf
- maximaal 80% van het goedgekeurde laadvolume van de vrachtwagens mag gebruikt worden
- de lossingen moeten beëindigd zijn om 8u30 maximum

 

De oorspronkelijke geplande nationale vlucht La Souterraine van 27/8/2016 wordt verplaatst naar 3/9/2016.

In het weekend van 3 – 4 september 2016 kunnen geen grote halve fondvluchten ingericht worden.

 

Minister voor dierenwelzijn Ben Weyts en de Koninklijke Belgische Duivenbond (KBDB) bereikten, na een overleg op het kabinet deze voormiddag, een akkoord voor meer dierenwelzijn in de duivensport. Zowel op korte als op de lange termijn werden concrete oplossingen en afspraken overeengekomen.

De KBDB engageert zich om op korte termijn een nationale lossingscommissie in het leven te roepen met vertegenwoordigers van de 3 vluchtlijnen (west-midden-oost) en een weerexpert. 

 

Daarnaast wordt er een verdere dialoog opgestart omtrent meer uniforme inkorvingsvoorwaarden die vandaag al te zeer verschillen tussen de provinciale afdelingen en meer controle op het dierenwelzijn bij het transport van duiven en de inrichting van duivenwedstrijden

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven