Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vacature NPO Bestuur

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Vacature NPO Bestuur

 

Zijn lobbyen en netwerken u op het lijf geschreven? Misschien bent u dan degene die we zoeken voor het NPO-bestuur.

De NPO

Nederland heeft momenteel 18.500 leden die zich actief bezig houden met de duivensport. NPO, de Nederlandse Postduiven Organisatie is opgedeeld in 11 afdelingen en heeft haar kantoor gevestigd in Veenendaal. De organisatie werkt hard aan vernieuwing waarbij de liefhebbers/leden centraal moeten komen te staan en deze nieuwe organisatie structuur zal zo spoedig mogelijk geïmplementeerd worden.

Profielschets

Het bestuur is verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding, -vaststelling en -uitvoering. Bevoegdheden van het bestuur corresponderen met de bestuurlijke verantwoordelijkheden, zoals die zijn vastgelegd in de statuten en het bestuursreglement.

Opgaven binnen het bestuur

Het bestuur is belast met het besturen van een organisatie welke als 'complex' getypeerd kan worden. Speciale aandacht gaat uit naar de verdere professionalisering van organisatie na de organisatorische veranderingen. Het aangaan van netwerken en vitale verbindingen en daarmee het op strategisch niveau en positioneren van de NPO organisatie.

Plaats in de organisatie

De bestuurder wordt benoemd door de Algemene vergadering van de NPO. De bestuurder heeft onderlinge afstemming en eigen functioneren wordt in overleg met het voltallige bestuur besproken.

Karakteristiek van de functie

De functie wordt gekarakteriseerd door: Lobbyt bij invloedrijke personen om de eigen organisatie onder de aandacht te brengen. Heeft het vermogen om strategie interactief vorm te geven. Actieve/effectieve en samenhangende strategische sturing van het beleidsplan en het bijbehorende uitvoeringsplan. Koersvast en communicatief transparant en belangstellend. Het voortouw nemen, boegbeeld. Gericht op samenwerken en verbinden.

Netwerken

Voert op bestuurlijk niveau onder andere overleg met bestuurders van buitenlandse bonden in de FCI - La Fédération Colombophile Internationale. Weet binnen een complex netwerk functionele relaties aan te brengen en te onderhouden. Is gericht op het proactief ontwikkelen van kansen, samen met andere leden van het NPO bestuur.

Functie-eisen

Minimaal hbo werk- en denk niveau. Goede beheersing van de Franse en Engelse taal in woord en geschrift. Analytisch, conceptueel en visionair. Kennis van en ervaring met het ontwikkelen van strategisch beleid. Ervaring in een bestuurlijke in een complexe organisatie. Samenwerken, denkt niet in wij/zij-termen maar in win-wintermen.

Wij bieden

Onkosten- vrijwilligers vergoeding.

Informatie

Verdere informatie over de functie kunt u inwinnen bij Maurice van der Kruk (voorzitter) tel. 06-53276934 en/of Harrie Meijners (bestuurslid) 06-22746840.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven