Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Van Limbergen-Maes (Lede)

Geplaatst op 24/11/2019, Auteur: Pitts

gert.jpg | Pitts

Omwille van tijdsgebrek door een drukke job en de té grote afstand tussen de verschillende hokken in Lede en Wingene, hebben Gert Van Limbergen en Andy Maes besloten de tandem stop te zetten en elk terug hun eigen weg te gaan. Hierdoor komt een groot deel van de gezamenlijke kweekduiven, enkele bewezen vliegduiven alsook broers, zussen en kinderen van de beste duiven onder de hamer.

De voorbije jaren speelden zij hun tandem in de kijker met onder andere 2e prov. Chateaudun 1165 oude, 2e prov. Fontenay 6088 jaarse, 9e & 20e prov Orleans (1 & 2e ing), 6e prov Tours 6055d, 56e nat Chateauroux 20473d en tal van mooie ereplaatsen in de lokale kampioenschappen van snelheid tot halve fond.

Omwille van de verhuis en de bouw van nieuwe hokken, kregen de duiven in Wingene dit jaar weinig kans om zich te ontplooien en te bewijzen op de vluchten. Bij Gert Van Limbergen in Lede is de verhuis naar de nieuwe hokken intussen achter de rug en liep het seizoen 2019 als een trein: de duiven werden ingezet op ongeveer alle vluchten van snelheid tot dagfond en het werd een echt boerenjaar met 11 zuivere eerste prijzen van Noyon tot Limoges, 44 podiumplaatsen, 249 prijzen per tiental en een aantal provinciale en nationale topnoteringen zoals onder andere 3e Nationaal Limoges zone B1, 9e Provinciale Asduif Halve Fond Oude, 10e Provinciale Asduif Halve Fond Jaarse, 11e Provinciale Asduif Halve Fond jonge... Door het duivenbestand vloeien vooral de bloedlijnen van Gaby Vandenabeele (deels via Gebr. Raets en Kenny - Vliermaal), Willy De Cremer uit Denderhoutem, Gert De Swaef uit Hofstade, Rudy Kerre uit Berlare (lijn 1e prov Chateauroux en 2e prov Montluçon), Team De Jaeger Freddy - Knesselare en tal van andere lokale en nationale toplijnen.

Kortom: allround-duiven die hun mannetje kunnen staan van 100 tot 700 km!


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven