Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vanavond 16/11/2016 om 20.00 uur eindigen vier veilingen

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Vanavond 16/11/2016 eindigen vier veilingen

 

Gebroeders Raets en Kenny: Rechtstreekse Gaby Vandenabeele duifjes.
Een trio dat al jaren grote sier maakt in het Zuiden van de provincie Limburg zijn de tweeling Jean-Marie en Arnold Raets en diens zoon Kenny uit Kortessem. In  de periode 2012-2016 wonnen ze 197 eerste prijzen. Daaronder twee zonale, twee provinciale en maar liefst 24 gewestelijke overwinningen. Verder ging het trio ook nog twee keer met de TV aan de haal in de ‘Kom op tegen kanker’ wedstrijd. Een indrukwekkende erelijst. Maar die is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Een flink aandeel op het kweehok is weggelegd voor 100% Gaby Vandenabeele duifjes. Er is ook veel belangstelling voor een kleinzoon (koop 39) van 'De Joost' (1 ste internationaal Perpignan) van De Smeyter-Restiaen en 'Den Desaer' een kleinzoon (koop 30) van de 1ste nationaal Souillac. Verder ook nog: Robert Van Eycken, Dieter Ballman, Etienne Meirlaen, Georges Bolle, Jos Joosen en Jelle Jellema. Stambomen die de kenners ongetwijfeld het water in de mond zullen doen lopen.

 

Baert-Simoens: De Kolonel van Georges Bolle.
Sinds 2012 spelen Gerard Baert en Freddy Simoens in tandem. Hun terrein zijn de vluchten uit Limoges en verder. Het was zijn vriend Georges Bolle (Kortemark) die Gerard in 1971 overhaalde om het op de grote fond te proberen.  Wie Bolle zegt denkt meteen aan ‘Kolonel’. Een topduif gekweekt uit een kruising van Noël Lippens duiven met de George Bolle lijn. Afstammelingen van de Kolonel zijn gekend om hun onuitputtelijke drang huiswaarts. Hoe zwaarder de vlucht, hoe meer ze op het voorplan komen. Wanneer Georges Bolle in 2013 een punt achter zijn rijk gevulde carrière zet, bezorgd hij Gerard nog een onbetaalbaar cadeau met een aantal eieren van de Kolonel. Bij het samengaan bracht Freddy Simoens het ras van Lucien Pauwels uit Loppem op het kweekhok. De combinatie van Bolle met Pauwels duiven zorgt voor 80% van de vliegduiven op het weduwnaarshok. Een kruising die je ook gaat terug vinden in bijna alle stambomen van de aangeboden duifjes in deze veiling.Gerard Vanbrabant (Nieuwerkerken):Puur natuur, en een ijzersterk ras
Aan de basis van het kweekhok liggen afstammelingen van de fabuleuze As van Diepenrijckx (7 keer 1ste). Een zuivere Gust Christiaens doffer en een zoon uit diens fenomenale 987/80 (20 eerste prijzen!!!). Verdere kruisingen met een superduif van wijlen Ferdinand Boonen en duifjes van een monument uit de Nederlandse duivensport Arie Van den Hoek (95% Edmond Tournier duiven) joegen de kwaliteit nog verder de hoogte in. Geduldig kweken en blijven zoeken naar de juiste combinaties hebben inmiddels een eigen Gerard Vanbrabant ras op de been gebracht. Een eerste grote beloning voor zoveel geduldig werk was er in 2014 met de nationale overwinning op Valence tegen 6445 oude duiven. Ook op Agen werd de provinciale palm bij de oude duiven binnen gehaald. Gerard is een man die steeds met een heel kleine korfje aan de inkorftafel verschijnt. Maar wel kleppers die het kunnen en voor zeer hoge prijspercentages zorgen.

 

Ivan Van Den Bossche: Dik tegen mijn goesting!!!

Wegens beroepsbezigheden moet er gesnoeid worden in het duivenbestand. In deze veiling van zomerjongen zitten dus ook enkele oude duiven in het aanbod waarvan Ivan zegt: “Heel dik tegen mijn goesting!”. Zo ondermeer: een zoon, dochter en kleinzoon van ‘Het Bolleke’ uit de superlijn van Eddy en Maarten Leutenez. Het Bolleken vloog 1ste interpro. Tours van 2257 duiven. Nog eens 8ste/2045 op Tours. Roye 1ste /664 en Ablis 4de /265. Gekoppeld aan Mauro, vader van Bolleke nationaal ( 3de beste jonge duif op de nationale vluchten in 2010. Verder ook nog een volle zus van Sagan (4de nat asduif hafo 2013). En een dochter uit de kruising van Goudhaantje met Bolleke Blois. Goudhaantje was een echte topvlieger: Brive 13/11128, Argenton 72/19816, en tweemaal op Chastre: 102/22718 en 110/20517. In deze verkoop ook kleinkinderen van het basiskoppel van het hok. Ook een belangrijke bloedstroom is die van de koppelingen van Marcel Aelbrecht met Gaby Vandenabeele duiven. Verder nog afstammelingen van De Jan (1ste /2903 zon. Argenton en 3/1993 La Souterraine). De lijn van Ballon die in 2015 14de en in 2016 11de nat asduif kleine hafo werd en 9 keer won en 19 keren in de top 3 werd afgevlagd. Een zoon van Erika, topkweker bij Erik Limbourg. Een halfbroer van de 2de /4930 op Bourges, en afstammelingen van Pokkeman met Twenty.

 

De veilingen eindigen vanavond  16/11/2016 om 20uur. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven