Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vanavond eindigen drie veilingen:voor elk wat wils

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Om 20.00 uur eindigen de veilingen van Jos Simons, Roger Mertens en the Black and White collectie

 

Zware Fond

In de aflopende veilingen is er voor elk wat wils. Vooreerst is er voor de zware fond liefhebbers de veiling van Jos Simons. Zijn zelfstandige beroepsactiviteiten als vloerlegger nemen een zodanig grote hap van zijn tijd in beslag dat hij de handdoek in de ring moet gooien. Als je zelfs niet meer de hoogstnodige tijd aan je duifjes kunt spenderen is het beter om er volledig mee te kappen aldus Jos. Drie jaren van geduldig kweken en selecteren blijken dus uiteindelijk een maat voor niets geweest te zijn voor hemzelf. Maar uiteraard niet voor de andere liefhebbers die hier de kans krijgen om een graai te doen in zeer veelbelovend materiaal. Brinckman en Catrysse duiven via Paul Fets, Nico Schepens en Fernand Butteneers. Via Hubert Van Herck kwam de oude fondlijn van de Tieger van Matterne op het hok. Jos Laudes zorgde voor de Pedro lijn van Gaby Vandenabeele. Verder ook nog Tony Hubrechts (Broekom) via Massart. En er is ook nog aardig wat bloed in de stambomen terug te vinden van het gouden kweekkoppel van Yvan Vanvuchelen uit Grazen (origine Et. Devos- Deerlijk). Ook vertegenwoordigt zijn: Dieter Ballman, Albert Bils, Fauches Freres, Raf en Lars Luyckx, Frans Bungeneers, Pros Roosen, en Jordan-Kempeneers.

Snelheid en grote halve fond

Ook de snelheid- en halve fondspelers komen aan hun trekken met de veilingen van Roger Mertens en The black and White Collectie. In de Black and White collectie zien we stambomen vol met topvliegers of kwekers. ‘De Zwarte’ en ‘Het Zwart Tikske’ van Leon Jacobs. Uit de lijnen van de ‘178’ en ‘231’ van Engels. ‘Het witteentje’ van Wim Moens (kleinzoon van de witteen, ook al van Engels). ‘De Zwarte’ van Serre-Vanhoudt uit de lijn van de wereldvermaarde ‘De Kaasboer’ van Gaston Van De Wouwer. Uit de ‘68’ van Johny Janssen. ‘De Flits’ van Pros Roosen. ‘De Mont Ventoux’ van Marc Vlaminck. ‘De Kannibaal’ van Dirk Van Dyck. ‘De As’ van Clerinx. Snelheidkampioen Van Nederpelt tekent present, net als ‘Mister Marseille’ Robert Van Eycken. Tel daar ook nog de klasbakken van het hok van Rudi Hendrikx in Maasmechelen bij en je bekomt een mix van puur talent. De topkweker ‘Witte Favoriet’ (2de en 3de op Gien, 4de-5é en 16de uit Melun,17de vanuit Toury, enz…). Uit de lijn van de topvliegers ‘De Gek’. ‘Poco Loco’ en ‘Jonge Indurain’(beiden 5 keer 1ste). De topkweekster ‘Wiky’(5de asduif MKFV fond). ‘Ibrahimovic’(2de S-N Argenton). ‘Casillas’ en ‘Federer’. ‘De Verschrikkelijke (klzn van Olympiade Bazel en Gran Canaria). Sury (2de nat Gueret van 10203 duiven). Witte of zwarte duiven? Met enige trots durven we te stellen dat je nergens betere zal vinden!

Dat Roger Mertens kwaliteit onder de pannen heeft is algemeen geweten en dat bewijzen ook de stambomen van de op deze veiling aangeboden duifjes. Negentien jongen, klaar voor de kweek, waaronder enkele 100% Jos Thoné duiven uit diens Pearl Blue, Fernandel en de befaamde Sedna bloedlijnen. Verder zien we ook meermaals de namen terugkeren van: Guido Loockx (uit de Pantani lijn), Verreckt-Arien, Gino Clicque, Gebr. Herbots, Karlo Van Rompaey, Kris Cleirbaut en Deno-Herbots. In deze verkoop ook drie duifjes van 2013 waaronder de topvlieger 13/5007317 die 8/8 vloog op de nationale vluchten. Daarmee werd deze duiver zesde semi-nat. asduif CFW lichte fond 2015. 1ste Asduif zuid- oost Limburg lichte fond en 1ste  algemene asduif fondclub Sint-Truiden. 

 

De 13/5007317. Acht op acht op de nationale vluchten. Eén van de blikvangers uit de veiling van Roger Mertens. 

De veilingen eindigen vandaag 19/10/2016 om 20.00 uur. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min. 

 

Klik hier om naar de veilingen te gaan  

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven