Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vanavond om 20.00 uur eindigt de veiling van Cyriel Jorissen

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Wordt het opnieuw drummen?

 

Op de kijkdag van vorige zondag was het bij momenten over de koppen lopen. Vaak kwam er zelfs ellebogenwerk aan te pas om de duifjes in de hand te kunnen nemen. Er is veel kans dat het deze avond, bij het afsluiten van de veiling, ook weer drummen geblazen wordt. De liefhebbers waren het er in elk geval over eens dat er zeer veel kwaliteit voorhanden was bij de aangeboden duifjes.

Toppers van de veiling worden waarschijnlijk: ‘De Marseille’, ‘De Limoges’ en ‘De Narbonne’ samen met hun afstammelingen. Ook de kleinkinderen van de 1ste internationaal op Irun (Staf Haex, afstamming Florizoone) konden op heel wat belangstelling rekenen. Net zoals de zonen en dochters van de topkweker ‘Rhone’ (vader en grootvader van tientallen goed vliegende duiven) en van de 1ste nationale asduif KBDB zware fond 2014 bij Nico Jaspers uit de Barca lijn van Cyriel Jorissen. In de stambomen zien we verder de Barca lijn van Lardinoy opduiken. En ook de wereldberoemde Sedna I bloedlijn van Jos Thone is aanwezig. Via Rik Ceusters (Meeuwen) ook nog Freddy Vandenheede en de superkweeker Freddy van Pros Roosen.

 

De Marseille. Eén van de toppers uit deze veiling

 

Voor Cyriel zelf stopt het actieve duivensportverhaal hier. De gevreesde duivenmelkerlong maakt zijn zoveelste slachtoffer. Een nationale zege op Pau. Een interprovinciale zege op St–Vincent en negen provinciale overwinningen sieren de erelijst.    

Tal van liefhebbers kennen de waarde van de duivenkolonie Jorissen. Paul Jorssen (Lauw ) en zone C winnaar op Jarnac: Jean Lindekens (Tongeren). En zeker en vast  ook nationaal K.B.D.B kampioen grote fond jaarduiven in 2014 Nico Jaspers uit Nerem wiens kolonie voor het grootste gedeelte uit Jorissen duiven bestaat.

Nu volgt dus een gedwongen afscheid van een kolonie die zeker en vast nog niet op haar retour is. In het laatste actieve seizoen 2015 werd Cyriel nog 1ste algemeen kampioen met 1 en 2 in de Fondclub Ambiorix en werd de provinciale palm op Marseille veroverd. U krijgt hier de kans om een keuze te maken uit een kwalitatief zeer hoogstaande kolonie die haar sporen in de duivensport ruim verdiend heeft.

De veiling eindigt op woensdag 12/10/2016 om 20 uur. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Klik hier om naar de veiling te gaan  

 

Zuid-oost Limburg verliest door het gedwongen afscheid van Cyriel Jorissen alweer één van zijn boegbeelden.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven