Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vanavond om 20.00 uur eindigt de veiling van Marc Vandevelde

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Voor Marc Vandevelde zou 2016 het jaar van de definitieve doorbraak worden. Helaas hebben relationele problemen daar anders over beslist. Na dertig jaar huwelijk lijkt een scheiding onafwendbaar geworden voor het echtpaar en zal het woonhuis in de loop van volgend jaar verkocht worden. Zo komt er meer dan waarschijnlijk een einde aan een veelbelovende duivensportcarrière. Net nu Marc op het punt stond om aansluiting te vinden bij de beteren van de nationale halve fond scene. Noodgedwongen komen er 104 duifjes onder de veilinghamer.

Alleen het beste was goed genoeg
In 2012 is Marc vastbesloten om het op de nationale jonge duivenvluchten te gaan maken. In zijn zoektocht naar een kwalitatieve boost voor zijn hok kan hij daarbij rekenen op de hulp van zijn vriend Ton Anders van de gelijknamige combinatie uit het Nederlandse Boskoop. Liefhebbers die bij momenten de teletekst noteringen aan elkaar rijgen. Marc heeft verder ook ontzettend veel te danken aan twee absolute toppers in het duivenspel. Vooreerst Gaston Van De Wouwer voor wie hij een enorme bewondering heeft en die hem met raad en daad bijstaat. Later raakt hij ook nog bevriend met een topper in de Nederlandse duivensport, met name: Peter Van de Merwe. Die combinatie van topkwaliteit aan kweekmateriaal en kennis opgedaan bij de allergrootsten begon in 2015 zijn vruchten af te werpen. Na drie vluchten had hij het 23ste en 32ste beste jonge duifje van België. De week nadien werd er oostenwind voorspeld en gingen hij voor een korte vlucht uit Momignies en daarop werden de  drie eerste plaatsen behaald. Het duivinnetje dat als eerste werd afgevlagd vloog de week nadien eerste interprovinciaal op Issoudun. In het Trudo verbond werd de tweede plaats behaald in het kampioenschap met de twee eerst getekenden op de zware halve-fond met jonge duiven. Marc moest er enkel Erwin Geraerts laten voorgaan, maar wist wel een flink aantal zeer sterke kleppers achter zich te houden. In Ramillies plaatste hij zes van zijn duifjes bij de eerste 16 asduiven.

Een defilé van topduifjes
Het is natuurlijk doodjammer voor Marc dat het duivensportverhaal hier waarschijnlijk definitief zal eindigen. Maar voor de andere duivenliefhebbers is dit een uitgelezen kans om fantastisch materiaal op de kop te tikken. We hebben nog maar zelden een dergelijke verzameling van toprassen bij elkaar gezien. Wat het ook zo bijzonder maakt is dat je in de stambomen eerder zelden de benamingen ‘broer, of zus van’ gaat zien. Het zijn bijna uitsluitend rechtstreekse bloedlijnen naar de allergrootste toppers. Een mengeling van absolute cracks uit Nederland en België. Voor Nederland zijn dat naast Peter Van de Merwe ondermeer ook nog: C & G Koopman, Kees Bossua, Pieter Veenstra, Ad Schaerlaeckens, G & S Verkerk en Anton Ruitenberg. Uit de Wondere Witpen van de gebroeders Van Toor en rechtstreekse afstammelingen uit de gouden kweekkoppels van Cees Van Lammeren en Herman Beverdam. Het rijtje Belgische liefhebbers oogt al even indrukwekkend. Naast De Kaasboerlijn van Gaston Van De Wouwer verder ook nog: Gaby Vandenabeele, Heremans-Ceusters, Van Hove-Uytterhoeven, De Rauw-Sablon, Kris Cleirbaut, Johan De Belser, Geerinckx en de gebroeders Herbots. Een defilé van het allerbeste wat er in Nederland en Belgie te vinden is voor het grote halve fond werk. Het is zeer twijfelachtig of je dit jaar in één veiling nog zoveel topmateriaal gaat verzameld zien.

De veiling eindigt vanavond 05/10/2016 om 20.00 uur. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Klik hier om naar de veilingen te gaan  

 

Op korte tijd wist Marc Vandevelde een collectie te verzamelen van het beste wat er in België en Nederland voor de halve fond te vinden is.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven