Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Veel lobbywerk op nationaal vlak bij de KBDB

Geplaatst op 08/01/2018, Auteur: Pitts.be


francine-lageot-spe-luik-namen-luxemburg.jpg | Pitts

Francine Lageot

 

Bij de KBDB te Halle is al heel wat lobbywerk verricht.

Niemand minder dan Francine Lageot, voorzitster van de provinciale entiteit Luik/Namen/Luxemburg zou voorgedragen worden voor de functie van nationaal voorzitter. Zij zou de plaats innemen van Stefaan van Bockstaele die eind februari moet opstappen. Tijdens het Congres van het FCI dat gehouden werd gedurende de Olympiade in Brussel begin 2017 werd Francine Lageot reeds verkozen tot Statutair Adviseur van het FCI. 

stefaan-van-bockstaele.jpg | Pitts

Stefaan Van Bockstaele

 

Stefaan Van Bockstaele zou de plaats innemen van Dominique Charlier als juridisch raadgever binnen de nieuwe Raad van Beheer en Bestuur, waarvan de samenstelling zal bekend gemaakt worden in de Nat.Alg.Vergadering eind februari 2018. Alhoewel Van Bockstaele niet meer verkozen werd voor de PE Vlaams-Brabant kan hij toch worden aangesteld als juridisch adviseur volgens art. 31 – lees de quote hieronder.

Nationale raad van beheer en bestuur
Samenstelling en verkiezingsmodaliteiten
Art. 31 (NAV 26.10.2016)

Een juridisch raadgever (gediplomeerde in de rechten of persoon die het bewijs kan leveren van zijn ervaring op juridisch vlak)

De juridisch raadgever wordt gekozen uit de leden van de nationale algemene vergadering of uit de bij de KBDB aangesloten duivenliefhebbers op voordracht van een lid van de nationale algemene vergadering. De voorgestelde kandidaat zal een schriftelijke motivering neerleggen en blijk geven van zijn kwaliteiten en bekwaamheden inzake juridische kennis in de duivensport. Hij dient ook eventueel het bewijs te leveren van een anciënniteit als nationaal mandataris.

 

Klik hier voor een artikel over Francine Lageot

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven