Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Verbond Oplinter-Drieslinter vierde haar kampioenen snelheid

Geplaatst op 08/11/2017, Auteur: info@pitts.be


De Ware Liefhebbers uit Drieslinter spelen sedert 1990 in verbond met de maatschappij van Oplinter (Vlaams Brabant). Op vrijdag 27 oktober mochten de kampioenen van dit verbond hun opwachting maken in de parochiezaal van Drieslinter. Met ruim 15.000 duiven op de snelheid met lossing op zaterdag blikte een tevreden voorzitter Roger Hayen terug op 2017. ‘Niet slecht wegens het overwegend mindere weer op zaterdag het afgelopen seizoen’ wist hij er aan toe te voegen.

Georges Vandezande-Depré uit Geetbets werd algemeen kampioen

Georges Vandezande-Depré werd afgescheiden kampioen op de snelheid. Hij behaalde maar even 169 punten, het dubbele aantal punten van Armand Keyen uit Miskom en Sacreas-Kempeneers uit Neerlinter die ook mogen terugblikken op een prachtig seizoen in een verbond waar de concurrentie moordend is. Luc Beckx uit Hoeleden, specialist jonge duiven België met een patent op kettinguitslagen werd knap 4de en Etienne Ladang uit Oplinter, al jaren een te duchten tegenstander op de snelheid werd knap 5de.

Vandezande-Depré wist punten te sprokkelen met zowel de oude, jaarse als jonge duiven op de grote snelheid  en met de jonge duiven op de kleine snelheid. Zo mag deze formatie zich terecht de titel ‘beste hok oude Frankrijk’, ‘beste hok jaarse duiven Frankrijk’ en ‘2de    beste hok jonge duiven Frankrijk’ en ‘2de beste hok jonge duiven België’ toe-eigenen. Ook aan asduiven heeft deze tandem geen nood: 1ste en 2de asduif jonge België en 1ste en 2de asduif jaarse Frankrijk. Ook de tussenklassementen 1+2 Frankrijk jaarse, meeste prijzen jonge Frankrijk en 1+2 jonge duiven België werden gewonnen. In die zin dat Vandezande-Depré het kampioenschap Frankrijk won, en 3de werd in het kampioenschap snelheid België. Een prachtig algemeen kampioen.

Luc Beckx uit Hoeleden, angstaanjagend goed met de jonge duiven België

Luc Beckx speelde bepaalde weken de tegenstand op een hoopje met de jonge duiven. En dit in een seizoen dat Luc meer tijd doorbracht aan het ziekbed van zijn vader dan op zijn hok. Uiteindelijk overleed vader Renild op 1 augustus, in volle duivenseizoen. Ondanks deze beproeving bleven de duifjes vliegen dat het een lust was. 3de, 4de, 5de 7de, 8ste asduif jonge België, 5de 1+2 jonge duiven België en meeste prijzen (125) maakten dat Luc benevens het beste hok jonge duiven 2017 ook eindlaureaat was in het kampioenschap Belgiëvluchten. Bijzonder knap!

Etienne Ladang uit Oplinter, zegekoning met 15 eerste prijzen

Etienne Ladang uit Oplinter is al jaren gekend voor zijn snelle duiven. Maar na een paar mindere seizoenen ging Etienne op zoek naar versterking en haalde die bij zijn vriend Jos Laudes uit Oplinter, Vandenbrande uit Berlaar en niet in het minst bij Tim Poleunis uit Bekkevoort. Nu, Etienne speelt in zijn eigen dorp op de voorvlucht en op de korte afstand. Dan moet je duiven hebben die uit het pak komen en binnen stormen als ze thuis komen. Dat gebeurde vrij aardig. Met de 2de en 4de asduif oude België, 2de in het kampioenschap 1+2 oude duiven België, 4de meeste prijzen oude België had Etienne het beste hok oude duiven België. Met de 3de en 5de asduif België, 2de in het klassement 1+2 jaarse België, 6de meeste prijzen jaarse België behaalde Etienne de 2de plaats in de ranking beste hok jaarse België. Enkel Luc Beckx moest hij laten voorgaan in het kampioenschap Belgiëvluchten België. En zo werd hij knap 5de in het algemeen kampioenschap snelheid 2017.  Met 12 eerste prijzen uit Momignies en 3 eerste prijzen uit Frankrijk is hij niet alleen zegekoning van het snelheidsverbond Oplinter-Drieslinter maar ook algemeen zegekoning van zijn maatschappij De Ware Vrienden Oplinter waarvoor hij ook passend gelauwerd zal worden op de grootse kampioenviering van 13 januari 2018 te Oplinter.

Andere grootverdieners op de snelheid waren Armand Keyen (1ste asduif oude België, winnaar 1+2 oude België) , Rik Stouthuysen uit Oplinter (1ste en 2de asduif Frankrijk jonge, winnaar 1+2 jonge Frankrijk), Sacreas-Kempeneers uit Neerlinter (1ste asduif oude Frankrijk, winnaar 1+2 oude Frankrijk, en 10 loepzuivere eerste prijzen) en Vanvuchelen-Depré uit Grazen (1ste en 2de asduif jaarse België, winnaar 1+2 jaarse België en beste hok jaarse België). 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven