Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vereniging Onder Ons Vlimmeren steunt zorgboerderij Megusta

Geplaatst op 18/01/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Hoeve Megusta is een buitengewone zorgboerderij in Vlimmeren (Beerse), in de provincie Antwerpen. Het initiatief voor dit buitengewone project kwam van John en Ingrid, twee mensen met een hart voor dieren en voor mensen met een beperking. 

hoeve-megusta-1-logo.jpg | Pitts

Intussen is er een tweedehandshok gekocht en omgebouwd tot een rolstoeltoegankelijk hok, waar iedereen van dichtbij de duiven kan bekijken. Ze hebben nu een 24 tal duiven zitten en deze zijn aan het kweken.

De kinderen die er komen en de rolstoelpatiënten  vinden het leuk dat ze mee op het hok kunnen en ze mee kunnen voederen. Mooi hoe een plaatselijke duivenbond een bijdrage heeft geleverd voor een fantastisch project.

 

Megusta
Het verhaal van Megusta begint met een eigen kleine dierentuin, twee pony’s, een hond, een kat, enkele konijnen en de aankoop van een weiland. De initiatiefnemers John en Ingrid vertellen: “Met een grote liefde voor onze medemens, de natuur en het buitenleven vatten we als gezin de plannen op om van een boerderij “op rust” terug een actief landbouwbedrijf te maken waar men de natuur opnieuw kan ontdekken en het gezonde ervan kan proeven in de aangeboden (vergeten) hoeveproducten. Een duurzaam landbouwbedrijf met respect voor de natuur en een optimaal gebruik van haar (energie)bronnen.  Een terugkeer naar de natuur met educatieve programma’s om ook kinderen terug dichter bij de natuur te brengen.

We wilden ons niet beperken tot een actief landbouwbedrijf dat zich als boerderij tot een ideale leeromgeving leent, maar wilden verder gaan en onze plek onder de zon ook aanbieden aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij. Bekommerd om het welzijn van mensen/kinderen met beperkingen en kansarmen besloten we zeker ook het facet “zorg” aan onze doelstellingen toe te voegen.  De boerderij wordt dan ook aangepast zodat ze ook toegankelijk is voor buitengewone mensen/kinderen met een mentale of fysische beperking.”
Megusta is uitgegroeid tot een boerderij met ook een maatschappelijk doel waar mensen elkaar (opnieuw) kunnen ontmoeten, gezellig kunnen samenzijn en kunnen genieten van de warmte van de dieren, van elkaar en van het gezonde van de natuur. En dit niet alleen in de vorm van een kort bezoek, maar ook onder de vorm van hoevetoerisme.
De naam “Hoeve Megusta”?  “Me Gusta” in het Spaans betekent “het bevalt mij, ik hou ervan” en dat wensen wij bovenal een plek waar men kan onthaasten, innerlijke rust vindt en ten volle geniet.

 

foto-1-megusta.jpg | Pitts
vlimmeren.jpg | Pitts

Duivensport
Dat de duivensport hier ook tot zijn recht komt, kunnen wij als liefhebbers en Onder Ons als vereniging in Vlimmeren alleen maar van harte toejuichen. Het idee om te starten met de duivensport, is niet enkel ingegeven voor de sport maar ook om mensen en mensen met een beperking te laten proeven van onze mooie maar bedreigde sport. 
Tijdens de kampioenenviering van Onder Ons was Megusta dan ook gespreksonderwerp nummer één. 

Premium inhoud

Lees het volledige artikel.

Er is extra informatie dat u als Premium lid kunt lezen als u bent aangemeld.

Word premium lid!

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven