Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Verkiezingen KBDB - PE Oost-Vlaanderen : team Bafort, Callebaut, Piens, Rousseau & Van Overwaele

Geplaatst op 18/09/2017, Auteur: Pitts.be


VOOR EEN NIEUW EN KRACHTIG BESTUURSBELEID        2018-2024


Oost-Vlaanderen is binnen de duivensport in België de sterkst vertegenwoordigde provincie op de wekelijkse vluchten. Met liefst 4000 liefhebbers in 2017 en het hoogst aantal ingekorfde duiven van gans België  zijn we de best scorende provincie op: snelheid; halve fond en Zware Halve Fond en de nationale wedstrijden. Teneinde deze voortrekkersrol voor de komende 6 jaren te behouden, te bestendigen en nog verder uit te bouwen, hierna de speerpunten en krachtlijnen van een ambitieus beleidsplan van een ploeg die samen de beste garantie biedt aan Oost-Vlaamse duivenliefhebber voor de komende 6 jaar.

groepsfoto-bafort-team.jpg | Pitts

Beleidsnota en speerpunten


1  voor de snelheidswedstrijden met nieuwe actiepunten
a) Alle duiven lossen van dezelfde lossingplaats, beperkt tot 1 lossingsuur;
voor de 2 vluchtlijnen.
b) Kleine verenigingen ondersteunen en laten samengaan in een grote verbond, mits behoud van hun eigen autonomie;
c) Lossingsproblematiek, hierbij dient de KBDB werk te maken van informatie vergaderingen te Halle, betreffende de keuzes van de weerwebsites. Foute en verkeerde keuzes maken daaromtrent kunnen we ons in de toekomst niet meer veroorloven.


2  voor de Kleine Halve Fond met volgend actiepunt
a) Vooraleer naar de kleine halve fond over te stappen zullen 2 maal Ecouen of Pont St Maxence ( jonge duiven) als tussenvluchten worden georganiseerd, vooraleer naar Toury te reizen. Voor de westenlijn is opgelost door de organisatie van Arras, Clermont en Fontenay.


3  voor de Fond en Grote Fond met volgend actiepunt
a) Organisatie van een provinciale vlucht tussen 2 Fondvluchten in.


4  Uitbetalingen van Provinciale dubbelingen
Voor de provinciale vluchten worden de uitbetalingen gerealiseerd uiterlijk 14 dagen na de wedstrijd.


5 Controle gummiringen + aanmeldingen
De controlegummi  moet blijven bestaan, op de nationale vluchten met dien verstande:  voor de 1ste geklokte duif en per categorie. Voor de Zware Halve Fond en voor de Fond en  Zware Fond zoals in het verleden, alle duiven moeten alle moeten worden aangemeld via Omar of kbdb online teneinde een duidelijk beeld te krijgen van de aankomsten aan aantallen duiven.


OP WELKE MANIER EEN GELDIGE EN CORRECTE STEM UITBRENGEN VOOR EEN KANDIDAAT VAN ONZE NIEUWE PE OOST-VLAANDEREN BESTUURSPLOEG?
In het bondsblad dat samen met uw kiesbrief wordt opgestuurd, kan men voor sommige arrondissementen voor 2 kandidaten stemmen. Voor het arrondissement Oudenaarde 1  kandidaat. Moest u evenwel meer bolletjes aanduiden dan het te begeven aantal mandaten is dit een nietige stem. Houd daar rekening mee!!

Voor de ganse provincie Oost-Vlaanderen, zijn 7 mandaten in te vullen. 

lid-2.jpg | Pitts

Voor het Arrondissement AALST 2 mandaten – stem enkel voor

 CALLEBAUT GUY

wonende Herdersem en 47 jaar. Is 20 jaar actief in de duivensport, waarvan 10 jaar in het Bestuur van ‘Land van Aalst”. Vervult daar het werk als inkorver en het schoonmaken van de verzendingskorven en andere klussen in de maatschappij. Is medebestuurslid in de Oost-Vlaamse jeugdclub en speelt op eigen hokken vluchten van 400 tot 900km. Speelt onder de combinatie Callebaut Guy&Alfons. Bereikbaar op 0473/312383 of callebaut57@gmail.com


bafort.jpg | Pitts

Voor het Arrondissement DENDERMONDE 2 mandaten -  stem enkel voor

BAFORT LUC 

wonende te Temse en 68 jaar. 42 jaar duivenmelker en startte met de snelheid, om via de ½ fond te evolueren naar de Grote Fond. Zijn leuze is geen onderscheid tussen de verschillende disciplines
 in de duivensport. Was ooit actief als: aanpakker; inschrijver en Voorzitter in verschillende maatschappijen. Nationaal kbdb mandataris en provinciaal secretaris de afgelopen 6 jaren.
Bereikbaar op 03/7113956 ~ 0491/106521 of via email: Luc.bafort@telenet.be

lid-3.jpg | Pitts

Voor het arrondissement GENT-EEKLO 2 mandaten -  stem voor

PIENS BART

wonende te Gavere en  34 jaar. Is zelfstanding huisschilder en gemeenteraadslid te Gavere. Speelt sinds 1992 met de duiven, snelheid, halve fond en fond. Bereikbaar op 0477/515784 of via email : bart.piens1@telenet.be

lid-4.jpg | Pitts


Voor het arrondissement OUDENAARDE 1 mandaat ( 1 kandidaat aanduiden) – Stem voor enkel voor

ROUSSEAU MARC 

wonende te Leupegem/Oudenaarde en 67jaar. Boekhouder, voorheen Belgacom/Proximus medewerker. Is sinds 1980 lid van de kbdb. Stond in het verleden in de Duivenmaatschappij te Nederename/Oudenaarde en behaalde in die periode ook het attest van constateurzetter/regelaar. Was tot 2016 actief als reporter bij De Duivenkrant/Pitts. Het accent in de duivensport ligt op de Zware Halve Fond. bereikbaar op 0471/294873 of via email: marcrousseau@skynet.


lid-1.jpg | Pitts

OF

 

VAN OVERWAELE FREDDY 

wonende te Brakel/Michelbeke,  ex Postbediende en 65jaar. Is medewerker in de duivenmaatschappij te Viane/Moerbeke als aanpakker van de duiven.
bereikbaar op 0479/425217 of via email: freddy.vanoverwaele@proximus.be
Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven