Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Verkiezingen KBDB - PE Oost-Vlaanderen : team De Backer, Hermans, D'Hondt, Nuël & Van Raemdonk

Geplaatst op 20/09/2017, Auteur: Pitts.be


team_foto.jpg | Pitts

Neem deel aan de VLUCHT van de VERNIEUWING.

Wij willen voor de volle 100% aan deze verbetering meewerken en hebben er voor gekozen om als team naar buiten te komen, niet alleen nu in de campagne, maar zeker de volgende zes jaar. We bundelen al onze individuele kwaliteiten in één team, de liefhebbers en de duivensport in het bijzonder kunnen er maar baat bij hebben. Wij zijn Gertjan, Filip, Frans, Luc & Wim. (vlnr op foto)

Arrondissement Aalst

De Backer Luc – Denderleeuw
Nuël Wim – Lede

Arrondissement Dendermonde – St-Niklaas

Hermans Frans - Moerzeke
Van Raemdonck Gertjan – Haasdonk

Arrondissement Oudenaarde

D'Hondt Filip - Etikhove

We vragen uw stem voor ons TEAM Stemmen op ALLE 5 is GELDIG stemmen voor ELKE kandidaat - en een goede keuze !

 

 

luc_de_backer.jpg | Pitts

Luc De Backer

Wonende te Denderleeuw, 53 jaar. Actief in de informatica in de banksector. Duivenliefhebber en 45 jaar medewerker in maatschappij Liedekerke, waarvan meer dan 10 jaar als secretaris. In de maatschappij ben ik drijvende kracht v/e team dat een resultaat boekt van telkens meer dan 50.000 duiven per jaar de laatste vier seizoenen en dit in alleenspel. De pure vitesse is mijn ding. Problematiek rond provinciegrenzen hebben ertoe geleid dat ik me ben gaan verdiepen in de reglementen. Het is alzo mijn betrachting dat de provincies dichter naar elkaar toegroeien in het algemeen belang van de duivensport. Mijn leuze: met een gemotiveerd team kan alles !

GSM: 0478/34.59.98                                                      E-mail: luc_de_backer@telenet.be

frans_hermans.jpg | Pitts

Frans Hermans.

Wonende te Moerzeke (Hamme), 65 jaar, zelfstandig adviseur voor KMO's en zelfstandige ondernemers. Ervaring in de Informatica en bedrijfsmanagement. Eerste generatie duivenmelker. 45 jaar geleden gestart met snelheidsvluchten, maar geleidelijk overgeschakeld naar het fondspel. Heb zelf met de duiven gespeeld in Zuid-Afrika en Saudi-Arabië.
Secretaris FCI Grand Prix, spreek vlot 5 talen.

GSM: 0474/13.12.27                                E-mail: frans.fcigrandprix@yahoo.com

filip_dhondt.jpg | Pitts

Filip D’Hondt  …  Allen samen voor de toekomst van de duivensport

45 jaar en woonachtig in Maarkedal, hartje Vlaamse Ardennen.
Ik  speel  reeds  30  jaar met  de  duiven  samen  met  mijn vader Michel.
Wij spelen iedere vlucht van Peronne tot Barcelona. Ik ben ook actief bestuurslid van maatschapij Recht & Plicht te Zottegem.

GSM: 0477/35.87.19                          E-mail: filip.dhondt4@telenet.be

 

wim_nuel.jpg | Pitts

Wim Nuël.

Derde generatie duivenliefhebber en secretaris Oost Vlaamse jeugdclub. Mijn hobby is mijn passie en deze discipline heet "de snelheid".

Mijn  vader  Willy  heeft  zich  16  jaar ingezet  als  voorzitter  voor  ded uivenmaatschappij "Land van Aalst".

Als zoon van fervente fondspeler heeft het fondspel geen geheimen voor mij !

GSM: 0471/07.70.74                                    E-mail: nuel.wim@telenet.be

gertjan_van_raemdonck.jpg | Pitts

Gertjan Van Raemdonck.

Als kleinzoon van een gepassioneerd vitessespeler kwam ik van jongsaf aan in contact met de duivensport. Door mijn soms wel hectische job als hoofdverpleegkundige op een spoeddienst, ben ik meer dan vertrouwd met organiseren en het leiden van een team. Daarnaast ben ik voorzitter van de maatschappij te Haasdonk. Ik hoop dat ik het vertrouwen mag ontvangen van de Oost-Vlaamse liefhebbers, waardoor we met dit team een nieuwe wind kunnen laten waaien in de duivensport. Mijn bijzondere aandacht gaat uit naar het vitessespel.

 

GSM: 0496/72.57.80                                      E-mail: gertjan.van.raemdonck@skynet.be

 

 

ALGEMEEN.

 

Meer inspraak voor de lokalen.

Wij gaan niet in onze ivoren toren zitten en éénmaal per jaar een verplicht nummer op de Algemene Provinciale Vergadering afhandelen. We zijn er ons goed van bewust dat de besturen in de maatschappijen een tussenschakel zijn naar de liefhebber . Deze mensen willen we dan ook meer ontmoeten en we willen voor hen een luisterend oor zijn. Zij zijn het doorgeefluik naar de liefhebber en naar het Provinciaal Bestuur. We hebben de volste waardering voor hun inzet en willen hen koesteren.

 

Een goed onderhouden WEBSITE van de entiteit O-Vlaanderen.

Een website is pas af als de informatie correct en actueel is. Recente zaken moeten onmiddellijk in het oog springen. Gedateerde artikels horen thuis in een archief. Uiteraard rekenen we hier op de jeugdwerking binnen de provincie. Zij hebben de kennis om dit te verwezenlijken.

 

Versoepeling van de reglementering rond de PROV. GRENZEN, openstaan voor interprovinciale AKKOORDEN.

Deelnemingszones, (niet kunnen deelnemen aan) provinciale kampioenschappen, … het is een hekel punt voor de liefhebbers die wonen aan de rand van de provinciegrens . De bestaande problemen moeten worden weggewerkt. Aanpassing van eigen reglementen en communicatie met aanpalende provincies is de boodschap.

 

Betere COMMUNICATIE, transparantie, openheid, korter op de bal spelen.

De moderne communicatiekanalen laten ons toe sneller te kunnen inspelen op onvoorziene omstandigheden. Een voorbeeldje … de dag van trainingsvluchten in de week moeten we kunnen verschuiven na goede afspraken met de vergezellers.

 

Optimaal JEUGD-beleid. Ondersteuning en stimulering.

De jeugd is de toekomst … dit is niet zomaar een loze slogan, hier gaan we degelijk werk van maken, door de jeugd (nog) meer ondersteuning te geven binnen hun jeugdbeleid.

In de huidige Oost-Vlaamse jeugdclub wordt reeds goed werk geleverd met mooie initiatieven voor de jeugd en mooie kampioenschappen. We willen het huidige bestuur blijven bijstaan met raad en daad. We zullen een interprovinciale samenkomst van de jeugdclubs promoten met de bedoeling ‘the best of …’ er uit te halen. Ook willen we meer zichtbaarheid realiseren van de jeugdclub door een promotie van de PE Oost-Vlaanderen d.m.v. standen op de beurzen. De jeugd in de toekomst van onze sport.

 

Minder verliezen bij de jongen.

In het verleden werd voorgesteld om ‘aparte’ lossingen te hebben bij de oefenvluchten in de week. Zonder te oordelen of dit goed of slecht is, kunnen we zeker zeggen dat het onvoldoende is, want de hulpkreet komt opnieuw naar boven. Wat al dikwijls in het verleden is gebeurd, is dat de leerduiven iets te vroeg op de dag en dus niet in optimale weersomstandigheden gelost werden. Voor de maanden mei-juni zijn wij voorstander om ook een lossingsverantwoordelijke (zoals in het weekend bij de wedstrijden) aan te stellen.

 

SNELHEID.

 

Een overkoepelende uitslag.

Dit zullen en kunnen we niet verplichten. We zullen het wel promoten bij alle maatschappijen zodat de Oost-Vlaamse liefhebbers dezelfde kansen krijgen als andere groepen die samenspelen uit andere provincies, om zo ook kansen op nationale titels te bekomen. We willen ervoor zorgen dat jullie de snelheid kunnen spelen in grotere vrij te bepalen samenspelen en op termijn zelfs op provinciaal niveau. Doch STEEDS met een lokale dubbeling voor het lokaal (of verbond). We verklaren ons nader.

Jullie kunnen uitkomen tegen een paar duizend duiven i.p.v. tegen een honderdtal duiven. Dit zal zorgen voor een herwaardering van jullie discipline “de snelheid” en tevens kunnen jullie crackduiven uitblinken op een uitslag met veel deelnemers. Dit zal de marktwaarde van jullie snelheidsduiven doen toenemen.

 

Op termijn in heel de provincie vrachtwagens met AUTOMATISCHE lossing.

Pas dan kunnen we spreken van een “gezamelijke” lossing. Dit is ook nodig om iedereen dezelfde kansen te geven bij een overkoepelende uitslag.

 

Leervluchten.

Leervluchten mogen niet langer in het weekend worden georganiseerd.

Toelating van portduiven bij een wedstrijd kan uiteraard wel.

 

 

VERDER dan PARIJS.

 

Op de nationale vluchten … plastieken manden voor IEDEREEN.

Het is een publiek geheim dat het gebruik van de aluminium manden niet dezelfde kwaliteit biedt als de plastieken manden. Het drinken geven van de duiven in de manden verloopt niet feilloos. Maatschappijen krijgen “ondergelopen” manden terug - dit bewijst dat de duiven ziek en verzwakt naar huis komen. De liefhebbers komen dus niet met dezelfde kansen aan de start.

 

Beperken van het aantal vluchten om zo versnippering tegen te gaan.

Twee zware halve-fondvluchten binnen hetzelfde weekend … met een verschil in afstand van nauwelijks 20 km … dit is dubbel werk voor de vergezellers, dubbel werk voor de maatschappijen, dubbele waarborgen voor de maatschappijen, versnipperde uitslagen, … dit moet eruit !

 

Gummi’s.

Een gummi dient uitsluitend gebruikt te worden voor liefhebbers zonder electronisch constateersysteem. De reglementeringen rond kontrolebestatigingen dienen dringend herzien te worden want de huidige manier van werken is enorm duur en zeer tijdrovend voor de lokale besturen.

 

Ons team vraagt uw steun!

Sportieve groeten,

Luc, Frans, Filip, Wim & Gertjan.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven