Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Verkiezingen KBDB: Van Bockstaele geeft toe dat de statuten niet meer van deze tijd zijn

Geplaatst op 26/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Het kan zo niet verder, maar als het van de huidige KBDB-top afhangt moet het zo wel verder: De huidige bestuurders van Halle rijten onze duivensport verder aan flarden,  zonder scrupules, zonder enig mea culpa, zonder enig normbesef. Nee, ze gaan nog een stuk verder op de weg om de duivenliefhebberij totaal te vernietigen. In plaats van in te zien dat het zo niet verder kan, manipuleren ze nu ook de verkiezingen zodanig dat zij en alleen zij aan de macht zullen kunnen blijven. Om de haverklap wordt onze redactie geconfronteerd met berichten over machtsmisbruik vanuit Halle.

Neem nu de kandidatuur van Ulrich Lemmens: 

ulrich_lemmens_aanvaarding_2017.jpg | Pitts
ulrich_lemmens_weigering_26-07-2017.jpg | Pitts

De brieven van de KBDB die Ulrich Lemmens kreeg om zijn kandidatuur te aanvaarden en om ze daarna te verwerpen. Nog meerdere volwaardige kandidaten van Antwerpen - minstens 3 - werden geweigerd, allen om drogredenen. Een liefhebber schrijft: "Dat weigeren gebeurt enkel en alleen om de huidige bestuurders hun postje te beschermen. Corruptie in de hoogste graad, in de hoogste geledingen van de duivensport. Hoogdringend dat hogere instanties, de minister, deze verkiezingen ongeldig verklaart. Hoog tijd dat men van buiten af, zonder de KBDB daar bij te betrekken, verkiezingen organiseert. Ik zou dan maar 1 criteria instellen: IEDEREEN tot 70 jaar mag kandidaat zijn behalve de huidige KBDB bestuurders. De maffiapraktijken van het huidige bestuur hebben al genoeg schade aangericht. De duivensport is te mooi om nog verder te laten kapot maken."

 

fb_img_1501139011690.jpg | Pitts

Dat de statuten volledig achterhaald zijn en hadden moeten aangepast worden aan hedendaagse normen, kan ieder weldenkend mens beamen. Maar bij de KBDB hebben ze die statuten gewoon behouden om kandidaten te liquideren die van plan waren om het geklungel van Halle aan de kaak te stellen. Het leek de enige manier om de huidige mandatarissen een halt toe te roepen omdat ze  bezig zijn om de duivensport compleet ten gronde te richten. Nationaal voorzitter Van Bockstaele geeft toe dat de statuten niet meer van deze tijd zijn. Dat ze niet aangepast zijn is volgens Van Bockstaele de schuld van de nationale bestuursraad.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven