Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Verkopen 2020-2021

Geplaatst op 05/08/2020, Auteur: Pitts


De voorbije jaren organiseerde Pitts, tijdens de herfst en winter, onder grote belangstelling wekelijkse duivenverkopingen. Pitts is op korte termijn één van de marktleiders geworden inzake duivenveilingen in de Belgische en internationale duivensport.

Ook in 2020-2021 zullen wij de succesformule verderzetten; inclusief de mogelijkheid de aangeboden duiven te bezichtigen op zondagvoormiddag. 

Alhoewel er reeds heel wat veilingen zijn gepland voor de komende herfst- en wintermaanden, hebben wij nog steeds interesse in de begeleiding van bijkomende duivenverkopingen, waaronder oa: totale verkopen, verkoop van een gedeelte van uw kolonie, een ronde uitgeruide zomerjongen uit topkwekers, bevlogen jongen 2020, late jongen uit de supervliegers, enz…..

Voor meer vragen/info kan u steeds bij ons terecht: info@pitts.be  of gsm.: +32 (0)479/54 96 58

Veilingsite: https://www.pitts.be/nl-BE/veilingen/

Facebook: https://www.facebook.com/Pitts-Auctions-117742902962315

We geven u alvast een voorproefje van liefhebbers die reeds in onze veilingkalender staan, deze worden bovendien nog aangevuld met snelheid, halve fond en fond collecties! Er zullen hier ook regelmatig updates verschijnen en verkopen zullen worden aangevuld.

 

Black & White collectie: Topduiven kweken is niet simpel. Witte toppers kweken is nog veel moeilijker! Zeker als je weet dat niet de kleur maar prestaties het selectiecriterium zijn. Maar in ons Kweek Center zijn ze te vinden. Klasse duiven die kop kunnen vliegen tot 500 km! Stambomen vol van topvliegers die hun kunnen al bewezen hebben. De zwarte van Leon Jacobs, 'Gek Dirkske' van Dirk Van Dijck, afstammelingen uit de tophokken van Patrick Lismont, Van Nederpelt, Wim Moens en Vos-Jennes. En natuurlijk ook de supers uit het hok van Maasmechelen. 'Indurain', 'De Gek' en de superkweekster 'Wiky'. Ook de lijn van de 'Kaasboer' van Gaston Van De Wouwer is vertegenwoordigd. Met enige trots durven we te stellen dat je nergens betere witte of zwarte duiven zal vinden!

Black & White collectie + Veiling September - oktober

 

Collectie niet afgeleverde duiven 2020: Ieder verkoopseizoen zijn er enkele duiven uit diverse verkopingen, welke om administratieve redenen (duplicaat eigendomsbewijs niet tijdig ontvangen, ….) of wegens wanbetaling door de koper, niet kunnen worden afgeleverd. Vaak gaat het hier om waardevolle duiven, welke een versterking kunnen betekenen voor ieder kweekhok. Dit jaar kunnen wij alzo een paar duiven opnieuw aanbieden. Het gaat hier om duiven voor zowel de snelheid, hafo, als fond.

 

Collectie Van Eynde-Govaerts: De centrale lijn in de stamopbouw werd gevormd met duiven van dorpsgenoten Jos en Jules Engels. Uit quasi alle 'Engels'-toppers kwamen er afstammelingen naar dit duo. De sterk ingeteelde Engels-duiven leenden zich prima om te kruisen. Kruisingsproducten die kwamen van Dirk Van Dijck uit Zandhoven (kinderen van de Kannibaal, Rambo en Bourges), Luc Daans uit Begijnendijk (uit Dikke Brul) en Jos Maris uit Itegem(Vriend). Ook de inbreng van duiven van Gaston Van De Wouwer (o.a. rechtstreeks uit de kaasboer!) was een schot in de roos. Echte sprinters en pointeurs. Zij brachten extra snelheid in de Engels-stam. Volgens Marc een ideale mix van uithouding (Engels-duiven) met snelheid (Van De Wouwer en Van Dyck). Deze kweeklijnen vormen ook vandaag nog steeds de centrale as van de kolonie.

Collectie Van Eynde-Govaerts + veiling September - oktober

 

Twan Bongers: deze liefhebber heeft reeds vele jaren vertrouwen in Pitts en besloot ook dit jaar niet 1 maar 2 verkopingen te organiseren. Twan uit Odiliapeel (Nederland) brengt een lot prachtige jonge duiven 2020 klaar voor de kweek, uit het allerbeste van zijn beroemd kweekhok, waaronder de lijn van zijn 1ste Internationaal Perpignan (Kimlynn). Ook verscheidene ingeteelde nakomelingen van deze uitzonderlijk verervende kweekduivin!!

Barcelona en Perpignan, in zware omstandigheden, dàt is zijn handelsmerk. Zonder overdrijven kunnen we stellen dat Twan Bongers met zijn ijzersterke stam fondduiven tot de absolute top in West-Europa behoort.

 

Roger Mertens: de man die iedereen wel bekend in de oren klinkt, specialist in eigen land én op de one-loft-races. Bekend van toppers zoals 'Terres', die de zware Derby Aruna one-loft-race op Tenerife wist te winnen, 'Leonardo': 3de internationale asduif en 'Radja' die in 2018 de 1ste Provinciaal Angouléme vloog bovenop nog tal van andere top prestaties. Op 25/07 vloog een jonge klepper van het hok Mertens de 1steProvinciaal uit Sezanne van 9.598 jonge duiven. Meer dan bewijs genoeg dat het hok van Roger superieure kwaliteiten bezit voor iedere discipline.

 

Gert Cirkel: begon zijn carrière in de duivensport met de aanschaf van enkele witte duiven. Hij wilde met zijn bedrijf “witte duivenservice” deze duifjes aanbieden om los te laten bij bruiloften en feesten. Deze duiven moesten soms van meer dan 100 km huiswaarts vliegen in vaak de meest barre weersomstandigheden (ook in de winter). Gert besefte dat hiervoor karaktervolle en gezonde duiven-atleten voor nodig waren.
Zo kwam hij in het België terecht, en heeft hij oa zijn hok versterkt met het ras Vos-Jennes, Rudi Hendrikx , Sonja Vandermaelen, Vanoppen-Luyten en later was er nog inbreng van Heremans-Ceusters, Ad Schaerlaekens, Dirk Van Dyck, enz.
Door gerichte kruisingen en inteelt werd geleidelijk een groter percentage zuiver witte duiven gekweekt.
Het zal niemand verbazen dat duiven met een dergelijke top-afstamming, bovendien streng geselecteerd door Gert Cirkel, op vele andere hokken ook reeds topresultaten noteerden tot in China toe.

 

De Bruycker - De Craene: Van midden tot eind oktober 2020 organiseert Pitts deze totale verkoping van één der beste halve fond-kolonies die jarenlang de vluchten domineerde in het Meetjesland én op provinciaal en nationaal niveau. Wekelijkse ereplaatsen en kettinguitslagen werden bekroond met diverse provinciale overwinningen en de nationale overwinning uit La Souterraine in 2015. In 2019 wist hij in Fondclub Eeklo nog de titel van 1e Kampioen op de halve fond bij de oude duiven, binnen te halen. Een veiling boordevol topduiven van ongeziene kwaliteit, inclusief “Alex”, de nationale winnaar La Souterraine 2015.

 

Allemeersch - Van Parys: Deze liefhebber heeft bij vader André de duivenstiel geleerd. De duiven van vader André Allemeersch vormen de basis bij Allemeersch-Van Parys. Om hun hokken te versterken gingen ze langs bij Marcel Aelbrecht (Lebbeke) en Freialdenhoven (Duitsland) 1ste Nationaal Bordeaux. Samen met “Het Leeuwke” en de “Poitiers” vormen zij de basis van de kolonie te Ruddervoorde. Uit de basislijnen van deze kleine kolonie bieden Alex en Corry Allemeersch-Van Parys een select groepje mooie zomerjongen 2020 aan, uit het beste van het beste én klaar voor de kweek.

 

Platteeuw-Brandeno: Voor wie de moderne duivensport van dichtbij volgt, hoeven we deze tandem uit Wichelen eigenlijk niet eens voor te stellen! Ze weten zich immers wekelijks te klasseren tussen de lokale, provinciale, zonale en nationale toppers. Er werd jarenlang geïnvesteerd in topduiven of broers, zussen en nazaten ervan. Sinds enkele jaren vormt hij een hechte tandem met vriend en dorpsgenoot André De Nooze, die als geen ander dagelijks met hart en ziel instaat voor de algemene verzorging van deze machtige kolonie. In 2018 werd ten huize Brantegem een gloednieuw 'duivenpaleis' gebouwd met alle snufjes en inrichtingen om de hedendaagse duivensport ten volle te beleven. En alsof dit alles nog niet genoeg was, kwam vanaf 2019 ook Kurt Platteeuw uit Rumbeke de tandem versterken en fungeert intussen als coach van het trio 'Platteeuw – Brandeno'.

 

Deprez – Bataille: Klein in aantal, groots in prestaties! De basis in Zwevegem bestaat uit toprassen als Rudi Hendrikx (Lanaken), Vervaeke Roger en Jurgen (Deerlijk) , Declerq-Vermeulen (Deerlijk)  aangevuld met Erik Vandekerckhove (Aalter), Bourgeois Pierre (Izegem), 'Manu'-lijn van Devooght Gaston en Dany en samenkweek met Dewaele-Deseyn.

·      3e prov asduif fond jongen KBDB West-Vlaanderen 2016

·      1e Kampioen kleine 1/2e fond jongen Dottenijs 2016

·      7e prov asduif Snelheid jongen KBDB West-Vlaanderen 2017

·      25e nat kampioen Snelheid Jongen 2018

·      4e kampioen Inter west-Vlaamse 2019

·      1e kampioen jongen Schelde Verbond 2018-2019

·      1e Provinciaal  Chateaudun (Gulden Sporen Vlucht) jongen 2019

·      1e provinciaal  Chateaudun  jaarse 2019 …

Van eind oktober tot begin november 2020 openen Willem Deprez en Yvan Bataille exclusief voor Pitts het luik van hun schatkist en zullen zij een kleine groep tot op het bot uitgeselecteerde topduiven aanbieden. We kijken er alvast met hoge verwachtingen naar uit!

 

A. van Daalen & Zn: Waarschijnlijk één van de strengst geselecteerde all-round-kolonies uit Nederland, die wekelijks meedingen naar de podiumplaatsen! Het kweekhok is gebaseerd op duiven van Benny Steveninck, Op de Beeck-Baetens, Koen Minderhoud, Anthony Maes en K&R Platteeuw. Alsof dit alles nog niet straf genoeg is, investeerden ze voor de marathon-vluchten in het allerbeste van Vergaerde-Denolf, Herman Brinkman en kinderen uit diverse nationale winnaars!

 

Jozef Henrix: Toen Jozef Henrix in 2015 verhuisde van Zonhoven naar zijn nieuwe woning in buurgemeente Hasselt (Stokrooi), werden de oude duiven met groot succes verkocht via Pitts. In Stokrooi werd op de nieuwe hokken gestart met een ronde zomerjongen 2014, uit de stam waarmee in Zonhoven zo succesvol mee was gespeeld op de wedstrijden van 100 tot 600 km. Dankzij de aanwezige bloedlijnen van stamvader “Vale Daems” werd op de nieuw locatie een snelle doorstart gemaakt met de duiven. Reeds in 2017 werd terug op het hoogste niveau gepresteerd. Vooral op de kleine halve fond waren de resultaten terug op topniveau.
Er werd ingekorfd in het sterke lokaal Zonhoven, in samenspel Midden-Limburg (25 bonden), de duiven van Jozef vlogen in 2019 plaatselijk 46 eerste prijzen. In 2020 was er oa een 2de Provinciaal Sens van 2785 oude duiven, 2de Provinciaal Gien van 3169 oude duiven,…

 

Jan & Tom Iwens: Na hun nationale zege van Argenton in 2016 tegen 19.592 jonge duiven bouwden Jan en Tom Iwens rustig verder aan hun duivenstam. En dit met veel succes. Dit duo pakt uit met topprijzen op provinciaal en nationaal niveau. In 2018 was het 'Rambo Junior' die zorgde voor een 1ste Provinciaal Argenton van 845 oude duiven, dit was opnieuw een duif uit dezelfde lijn als de nationale winnares van 2016. Verder won deze klepper nog 9 prijzen op 10 vluchten, waarvan 7x per 10-tal. De vader van 'Rambo Junior' is, zoals zijn naam al doet vermoeden 'Rambo', een rechtstreekse Van Eynde - Goovaerts (Putte, BE). De moeder van 'Rambo Junior' is een dochter van de 'Mistral' van Patrick Vervloesem. In deze veiling zullen kinderen te vinden zijn uit de toplijnen zoals Vervloesem, Van Eynde-Goovaerts, Roodhooft en Luc De Laere, Frans & Marc Van Oosterwyck (Testelt).…

 

Wim Breemen: Al meer dan 25 jaar is Wim een begrip in de duivenwereld zowel in binnen als buitenland, door zijn jaarlijkse super-uitslagen. Wim is altijd op zoek naar het beste, want daar alléén mee kan men de concurrentie aangaan. Enkel het beste krijgt een plaatsje op het hok! Op zijn hokken zitten oa rechtstreekse duiven van Leo Heremans, Gaby Vandenabeele, Gaston Van de Wouwer, Gebr Janssen enz.

 

Peter Bours: De man voor het zware werk. Het bestand is opgebouwd met duiven van Eddy Schroeven, Ronald Lodewijckx (Remi Speltdoorn-duiven), Gerd Schotsmans, Jos Thoné en Norbert Peeters . De laatste aanwinsten komen van Joost Desmeyter, Stijn en Jeroen Rans en grootmeester Albert Derwa. Referenties in 2019 zijn oa. de 1e nationale asduif zware fond bij Soit Swinnen-Vanhove en de 1e nationaal Bourges jonge duiven bij Michel en Gunter Eyletten. In hun stambomen vind je de naam Peter Bours terug.

 

Will & Falco Ebben: De oom-neefcombinatie Will & Falco Ebben uit Leeuwen vliegt al bijna twintig jaar op topniveau in hun afdeling. Toen ze in 1998 hun eerste duiven bij Ad Schaerlaeckens in Baarle-Nassau kochten gingen de prestaties met sprongen omhoog. Will & Falco bleven altijd trouw aan Ad Schaerlaeckens en bezoeken hem nog regelmatig als ze vers bloed in hun stam nodig hebben. Het zijn dan ook de Schaerlaeckensduiven die de basis van de huidige stam vormen. Met slechts twaalf koppels op totaal weduwschap en alles bij elkaar vijftig jonge duiven, gaan ze de strijd aan met de concurrentie. Naast de Schaerlaeckens-duiven, zijn de duivinnen ‘Roosje’ & ‘Indy’ belangrijke stamduiven geworden.

 

Octaaf en Jan Van de Moortel: Wie de naam Van de Moortel laat vallen denkt onmiddellijk aan de raketduiven van Octaaf Van de Moortel. Vele topuitslagen, vnl. met de oude duiven op traditoneel weduwschap op de Noyon-vluchten in Londerzeel en omgeving, werden jaarlijks behaald door deze kleine vitesse-kolonie. De voorbije jaren kwam zoon Jan Van de Moortel steeds actiever het duivenhuishouden vervoegen.
Onder het impuls van Jan werd er uitgekeken naar materiaal om over te schakelen naar de halve fond. Zo werden er duiven en eieren aangekocht bij Bart Verbeek (Poppel) ; uit diens collectie rechtstreekse van Geerinckx LBJ (Gladiator, …), Marcel Wouters (Leeuw), ….Via André Bellens werden de rassen van Heremans, Dirk Vandyck, W.Roeper, … binnengehaald. Dit is een buitenkans om uw kweekhok te versterken!

 

Schroeven-Hermans: Reeds meer dan een decennium is in de regio Diest de tandem Eddy Schroeven & Marleen Hermans een te duchten duivenkolonie. Kettinguitslagen op snelheid en midfond zijn hier een gewoonte geworden. Zeer hoge prijspercentages zijn het handelsmerk van de duivinnenploeg van Schroeven-Hermans. In 2008 had Walter Grieten uit Tessenderlo een uitzonderlijk kweekkoppel, de kinderen uit dit koppel waren onklopbaar op de snelheid. Eddy haalde een zoon uit dit koppel en het werd zijn eerste stamvader, nl. de “Zwarte Walter”. Met een duivin van vader Schroeven zette hij in 2009 al onmiddellijk “Grietje” op de wereld, een sublieme vliegduivin met 3 x 1e prijs, maar ook zelf reeds de moeder van “Rood grietje” met 1/1126 en 1/448! Ook 215/10 is een dochter van “Zwarte Walter”, een superduif op de hafo, met o.a. 13e nat op Argenton.
Een 2e basislijn werd gevormd door een duiver van Kristiaan Hennes x duivin van Verreckt-Ariën. In 2015 werd ook bij Luc Christiaens nog volle zus van diens 1e nat. asduif en halfzus van 2e nat. asduif 2014 gehaald.
De 3e lijn ontstaat door 2 zusjes van de superduivin “Liliane” van Luc Daans. Voor het zwaardere werk zitten er nog goede duiven van Remy Speltdoorn, uit diens “Super vale”
Uiteraard wordt er ook jaarlijks uitgewisseld en samen gekweekt met vriend Peter Bours. Uit de lijn van Speltdoorn vloog de “Barca-duivin” bij Peter 2 x steenvroeg uit Barcelona.

 

Lucien & Johan Vandebroek: Lucien Vandebroek speelt bijna zijn hele leven met de duiven. Reeds sinds 1962 op het huidige adres en steeds op de vitesse en halve fond. In 2003 werden ze de autowinnaar met de jonge duiven op Orleans en een jaar later provinciaal winnaar met de oude duiven op dezelfde vlucht. Vanaf die periode bijna elk jaar overwinningen en\of ereplaatsen op de GGW vluchten.

 

Yves Uyttendaele: In de Denderstreek wordt de naam Uyttendaele automatisch geassocieerd met topuitslagen op de snelheid en kleine halve fond. Zowel Yves als diens broer Jozef Uyttendaele weten op regelmatige basis de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. Wegens tijdsgebrek komt Yves echter de laatste jaren niet even vaak aan spelen toe en houdt zijn kolonie behoorlijk klein. Toch blijkt hij een neus te hebben voor kwaliteit en haalt regelmatig versterking bij van verschillende tophokken waaronder Liliane Demely. Pitts zal eind dit jaar voor Yves de veiling verzorgen waarin een aantal rechtstreekse duiven van diverse tophokken worden aangeboden.

 

Henry Van Der Ree: In het Limburgse Eksel woont de gepensioneerde bakker Henry van der Ree. De familie Eijerkamp is voor Henry een voorbeeld. Van deze mensen wordt veel afgekeken en hetzelfde soort duiven waar zij en vele andere goede liefhebbers zoals bijvoorbeeld Gerard Koopman, Ad Schaerlaeckens, Pieter Veenstra en Adri Kors mee presteren, schafte hij ook aan. Zo werden er verschillende duiven gekocht van het ras van Leo Heremans. Voornamelijk kleinkinderen van de Euro, de Olympiade 003, de Jan en de Rossi. De Heremans duiven worden zuiver gehouden, maar ook gekruist met de Jansen/van Loon duiven van Eijerkamp (lijn Che) en de Koopman duiven. Wat de professionals in de duivensport doen, probeert Henry ook zo goed mogelijk. Bij Eijerkamp hebben ze nu ook de duiven van G&S Verkerk uit Reeuwijk om de gelederen te komen versterken, dus heeft Henry ook daar een paar koppeltjes van weten te bemachtigen. Dit jaar waren er oa topprestaties neergezet, een voorbeeld hiervan is:

·      1ste Melun van 1.560 jaarse duiven West Limburg

·      15de Provinciaal Sezanne KOTK 2739 van oude duiven

·      14de Provinciaal Sezanne KOTK 4444 van jaarse duiven

….

 

Guido Van den Bulcke: Fondspeler in hart en nieren! In Balegem horen fond en zware fond tot het geliefkoosde spel. Enkel aan de zware opdrachten wordt aandacht besteed en daardoor was 2019 andermaal een topjaar. De basis van de kolonie werd gelegd door vader Gerard die geduldig een ijzersterke stam fondduiven wist te creëren. Na het overlijden van Gerard heeft de zoon Guido het roer overgenomen en bouwt, samen met zijn echtgenote, nog steeds verder. De oude stam vormt tot op vandaag de basis en zorgt nog jaarlijks voor enkele toppers. Bewezen vliegers worden na hun carrière steevast op het kweekhok geplaatst om aldaar de rangen te versterken. Zodoende kunnen we dus hier stilaan spreken van een eigen stam ijzersterke duiven.
Zo is momenteel 'Biscaya' vader en grootvader van verschillende toppers. Biscaya werd 3e nationale asduif grote fond KBDB met 1 Barcelona 218 d. en 1 Perpignan 213 d. (Respectievelijk 49 nationaal 12612 d. en 19 nat. 5547 d.) en tevens werd Biscaya 1 internationale asduif Barcelona-Perpignan IFC4000, 1 asduif zware fond Zwalmvallei en 2 grote fondprijs Oost-Vlaanderen. Voor de zware fond-liefhebbers is hier zeker meer dan keuze genoeg voor uw kweekhok te versterken!

 

Jente Van Driessche: Dit jonge talent uit Dworp baande zich op zeer korte tijd een weg naar de top. Kettinguitslagen, provinciale, zonale en nationale kopprijzen aan de lopende band. De solide basis onder deze topprestaties wordt sinds 2014 gevormd door de klasseduiven van Jos Thoné. Uit alle beste lijnen van de wereldkampioen uit As kwamen duiven naar Dworp het kweekhok versterken, met verbluffende resultaten tot gevolg! Na het grote succes van de voorbije jaren, zal Jente ook dit jaar via Pitts een kleine groep duiven aanbieden uit deze gouden bloedlijnen. Wees er snel bij, het aanbod is beperkt!

 

 

 


Naar overzicht van veterinair hoekje

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven