Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Versele Laga geeft nu ook toe dat er maanzaad in zijn mengelingen zit

Geplaatst op 20/01/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Het heeft even geduurd, maar komen de voederfabrikanten toch stilaan over de brug met toegevingen over maanzaad. Uit een eigen zak duivenvoer, gewoon bij een handelaar gehaald, leverde een soeplepel voer 33 maanzaadjes op. Het voer werd onderaan geschept omdat die kleine zaadjes steevast naar onder dwarrelen. Versele geeft de contaminatie toe, maar zegt er niet bij of ze bewust of onbewust maanzaad hebben toegevoegd. Deze week liet nationaal KBDB-voorzitter aan onze redactie het volgende weten: “Als ik zie en hoor hoeveel contaminatie er nu allemaal opduikt dan stel ik mij daar toch grote vragen bij en krijg ik soms de indruk dat sommige fabrikanten bewust bepaalde zaden toevoegen. Ook de firma’s gaan verder en verder en willen steeds de beste zijn en voor lopen op hun concurrenten en dit moet dringend stoppen.”
Daarover kan u alles lezen in Duivenkrant van deze week. Als “premium lid” krijg je toegang tot alle artikels van zowel de Duivenkrant als LVC. Inschrijven is simpel! Het premium lidmaatschap kost €30 per jaar.
Je stort dat bedrag op rekeningnummer BE56 7350 0686 7988 met de vermelding “Premium lidmaatschap – je naam – je e-mailadres”. Daarna krijg je van ons je logingegevens toegestuurd per mail.
De abonnees van Duivenkrant en LVC kunnen hun premium lidmaatschap gratis aanvragen door een mail te sturen naar info@pitts.be.

 

Geef hier uw inhoud in...

Premium inhoud

Lees het volledige artikel.

Er is extra informatie dat u als Premium lid kunt lezen als u bent aangemeld.

Word premium lid!

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven