Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vervloesem sluit compromis met de KBDB, Panza stelt ultimatum.

Geplaatst op 19/01/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Roberto Panza zegt dat hij helemaal geen compromis met de KBDB wil aangaan. "Ik vraag aan de KBDB de terugbetaling van mijn gerechtskosten, die enorm zijn, zo groot als de mij opgelegde geldboete, die ik tot op heden weiger te betalen.  Daarbovenop wil ik dat mijn duiven opnieuw geklasseerd worden. Dat is in mijn ogen essentiëel.  Als de KBDB daarmee akkoord gaat dan kunnen we opnieuw rond de tafel gaan zitten  en de zaak, buiten justitie om, bespreken.  Gaan ze niet akkoord, dan ga ik nog een stapje verder. Ik zal mijn advocaat vragen het maximum te vorderen, veel meer dan enkel de gerechtskosten," zegt de Waalse liefhebber deze week in Duivenkrant. Panza kreeg 36 maanden schorsing vanaf 4/10/2014 en 15.000 euro boete voor cafeïne.

 

Vervloesem was samen met Panza een van de eerste positieven van het labo in Zuid-Afrika. Bij Vervloesem werd de stof Atropine gevonden. Hij kreeg drie jaar effectief en 15.000 euro boete. Maar Vervloesem spande een rechtszaak aan tegen de KBDB en deze zaak liep tot voor kort. Nu bereikte de beide partijen een compromis. Vervloesem heeft een document ondertekend waarbij hij afstand doet van zijn lopend proces en eventuele schadeclaims in ruil krijgt hij gratie en mag hij per direct weer met duiven spelen en komt de boete van 15.000 euro te vervallen. 

In Duivenkrant van deze week doen we beide zaken uitgebreid uit de doeken. Als “premium lid” krijg je toegang tot alle artikels van zowel de Duivenkrant als LVC. Inschrijven is simpel! Het premium lidmaatschap kost €30 per jaar.
Je stort dat bedrag op rekeningnummer BE56 7350 0686 7988 met de vermelding “Premium lidmaatschap – je naam – je e-mailadres”. Daarna krijg je van ons je logingegevens toegestuurd per mail.
De abonnees van Duivenkrant en LVC kunnen hun premium lidmaatschap gratis aanvragen door een mail te sturen naar info@pitts.be.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven