Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Visschers en zn uit Maasmechelen winnen 1ste Nationaal Chateauroux van 12.149 Jonge duiven

Geplaatst op 10/09/2017, Auteur: pitts/PB/RH


Maasmechelen: We werden hartelijk ontvangen door de kleindochter “Minne”. “ Vaake” heeft gewonnen” schreeuwde ze uit.  Het laatste dorpje in België, pal tegen de Nederlandse grens kan weer feesten. Want na een dag uitstel was het vanmorgen dan toch zover, bijna 14000 duiven kregen de vrijheid vanmorgen in Chateauroux. Met een stevige Zuid-Westen wind koersten ze naar huis. Het was de 5019516/17 die als eerste binnenwipte. De 2de Nationale overwinning voor Lode die nog steeds onder de naam Visschers en zn speelt. Een ode aan zijn pa zaliger. De zege is binnen, het feestje kan beginnen.

 

Ultieme motivatie.

Lode speelt al jaren op de schuifdeur en dit jaar was niet anders. Maar ook hij kende dit jaar heel wat verliezen en bezit nog maar 4 duivers van de vroege ronde jongen. Daarom werden dit jaar wat oude duivers voor de inkorving tussen de jonge garde gegooid. En de ultieme motivatie was dit om een glansprestatie te bereiken.

 

Sterk seizoeneinde.

 De jongen leken de laatste weken erg goed op dreef. Op Gien werd er ook zeer sterk gespeeld met 7 duiven rats aan de kop en ook vorige week op Laon. Het duivinnetje is klein gebouwd, mooie pluim en mooi gesloten in de hand. De vader komt Schuer uit Ham, de man die reeds heel wat Nationale en Provinciale overwinningen wist te behalen. De Moeder is een half zus van de 1ste Provinciaal Bourges.

RH

img-5140.jpg | Pitts
img-5143.jpg | Pitts
img-51421.jpg | Pitts
img-5130.jpg | Pitts
img-5145.jpg | Pitts
img-5148.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven