Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen nemen maatregelen om de jonge duiven te beschermen

Geplaatst op 14/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Vlaams-Brabant
De bestuursraad PE Vlaams Brabant heeft beslist om de kleine halve fond vluchten voor het weekend van 17-18 juni 2017 te annuleren. Dit omwille van de vele verliezen van jonge duiven tijdens de opleringen, de zeer slechte vluchten op de grote snelheid van verleden zondag, waarbij vele duiven nog niet teruggekeerd zijn naar het hok, de wedstrijden meer dan een uur duren alsook in het belang van de duivensport en dierenwelzijn. Tijdens het weekend van 24-25 juni wordt er gestart met de halve fondvluchten jonge duiven, sector 1 Chevrainvilliers, sector 2 & 3 Melun. Voor het komend weekend is het Chevrainvilliers sector 1, sector 2 & 3 Melun voor oude en jaarlingen.

Oost-Vlaanderen
Gezien het slechte vluchtverloop op Noyon en ter bescherming van de jonge duiven heeft het comité van de PE oost-vlaanderen besloten om voor komend weekend (17-18 juni 2017) de vlucht voor de jonge duiven uit Toury te annuleren.  Er zal wel de mogelijkheid zijn om voor de jonge duiven een vlucht uit Pont-ste-Maxence in te richten.

-  Er zal dus komend weekend (17-18 juni 2017) enkel Toury zijn voor oude en jaarse duiven

-  Voor de halve fond lokalen is er de mogelijkheid om Pont-ste-Maxence te organiseren met inkorving op vrijdag
Aan de verenigingen van Oost-Vlaanderen wordt gevraagd om hun vervoerder te contacteren indien ze verkiezen om op vrijdag 16 juni 2017 Pont-Ste-Maxence in te korven.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven