Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vlaams-Brabant: kampioenschappen wijzigen niet…. vinger aan de pols

Geplaatst op 12/09/2017, Auteur: info@pitts.be


Op 29 augustus 2017 liet de K.B.D.B. in een persmededeling weten dat de nationale raad van beheer en bestuur dd. 16/08/2017 de criteria van de kampioenschappen kleine halve fond liet wijzigen. Met andere woorden het gaat hier over de nationale kampioenschappen kleine halve fond en NIET over de provinciale kampioenschappen kleine halve fond Vlaams Brabant. Navraag leert ons dat de K.B.D.B. in deze de violen gelijk wou stemmen voor alle provincies (lees provinciale entiteiten). Zeer nobel maar misschien toch beter soortgelijke ingrepen uitvoeren in het begin van het seizoen.

 

Concreet betekent dit dat de liefhebbers van Vlaams Brabant voor de NATIONALE kampioenschappen kleine halve fond alle uitslagen van volgende lossingsplaatsen in aanmerking kunnen nemen:  Villemandeur/Montargis, Melun (Andrezel), Chevrainvilliers, Lorris en ook Vierzon, Blois, Nevers en en Bourges (geen nationale vluchten). Het gaat hier dus om een toevoeging van de provinciale en interprovinciale vluchten. Ook voor Limburg had de nationale bestuursraad wijzigingen in petto (zie verder).

 

Raar is de gedachte dat een provinciale en een nationale Bourges zware halve fond is voor de provinciale kampioenschappen Vlaams Brabant en dat enkel een nationale Bourges zware halve fond is op federaal vlak. Afstanden bepalen dus niet langer of het gaat om kleine of zware halve fond. Niet eenvoudig om dit aan buitenstaanders uit te leggen. Zelfs voor duivenmelkers wordt het ingewikkeld. Want, zo moet je weten, in de PE Vlaams Brabant zijn er immers samenspelen op de zware halve fond tussen maatschappijen die enkel de interprovinciale en provinciale vluchten mogen inkorven die dan weer met andere maatschappijen een samenspel hebben op de kleine halve fond.

 

Voor alle duidelijkheid: voor de kampioenschappen kleine halve fond Vlaams Brabant komen enkel de vluchten Villemandeur/Montargis, Melun (Andrezel) en Chevrainvilliers  in aanmerking. De provinciale kampioenschappen zijn in deze dan ook niet gewijzigd. Niet onlogisch.

 

Beter ware het geweest deze wijzigingen in het begin van het seizoen aan te kondigen. Dan hadden de niet nationale vluchten zware halve fond misschien nog meer aantrekkingskracht gehad.

 

 

Alles op rijtje voor de nationale kampioenschappen kleine  halve fond:

 

VLAAMS-BRABANT : Villemandeur/Montargis, Melun (Andrezel),

Chevrainvilliers + Lorris, Vierzon, Blois, Nevers en Bourges (geen nationale vluchten)

 

 WEST-VLAANDEREN Fontenay, Brionne, Orléans, Chateaudun, Blois, Tours, Saumur

 

OOST-VLAANDEREN Fontenay, Orléans, Toury, Montargis/Villemandeur, Chateaudun, Blois

 

LIMBURG : Jouy-le-Châtel, Chevrainvilliers, Fay-aux-Loges, Gien, Nanteuil, Villemandeur/Montargis, Sourdun en Sézanne

 

 ANTWERPEN: Chevrainvilliers, Melun (Andrezel), Gien, Orléans

 

HENEGOUWEN/WAALS-BRABANT: Toury, Lorris, Gien, Nevers, Vierzon, Bourges (geen nationale vluchten)

 

LUIK/NAMEN/LUXEMBURG Sector I LUIK: Melun (Andrezel), Auxerre, Villemandeur/Montargis, Sourdun, Saint Soupplets, Gien, Nevers, Bourges, Vierzon

 

LUIK/NAMEN/LUXEMBURG Sector II NAMEN: Lorris, Gien, Nevers, Bourges, Vierzon en Toury

 

LUIK/NAMEN/LUXEMBURG Sector III LUXEMBURG: Auxerre, Nevers, Bourges, Vierzon, Moulins (Izeure)

 

Succes iedereen !


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven