Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vogelgriep brengt Olympiade niet in gevaar

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Stefaan Van Bockstaele: “Vogelgriep vormt geen probleem. Zit nu vooral in Hongarije bij de wilde eenden. Er zijn nog geen duiven met vogelgriep ontdekt en wij staan wekelijks in contact met het voedselagentschap en het ministerie. De duiven zullen allemaal van de nodige papieren voorzien zijn. Wij hebben een mail uitgestuurd naar alle deelnemende landen. Alle duiven mogen hun land verlaten. Er zullen zo’n 800 duiven aanwezig zijn."

Het FAVV laat geregeld een stand van zaken weten ivm de vogelgriep. 

- De ophokregeling voor pluimvee en de verscherpte bioveiligheidsmaatregelen, die in alle getroffen landen/regio’s werden ingesteld en die ook elders preventief worden toegepast, blijken in de meeste gevallen efficiënt om besmetting vanuit wilde vogels te voorkomen. De afgelopen tien dagen zijn er immers enkel in Frankrijk en Hongarije nieuwe besmettingen bij pluimvee gevonden.

- In Frankrijk is een dertiende uitbraak vastgesteld in het departement Gers na verhoogde sterfte op een eenden- en kippenhouderij. De uitbraak ligt in de zones afgebakend rond eerdere uitbraken.

- In Hongarije is het aantal uitbraken geëxplodeerd. Het aantal uitbraken bedraagt nu
meer dan 160, waarvan meer dan 75% secundaire uitbraken zijn.

- Weinig wijzigingen bij wilde vogels. In de meeste landen worden nog steeds veel besmettingen gevonden, wat er op wijst dat er nog steeds veel virus circuleert.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven