Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vogelgriep is ook streep door de rekening van de vervoerders

Geplaatst op 21/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Martens
Het duiventransport Martens  ressorteert onder BVBA Verougstraete uit Zomergem. Deze nationale en internationale logistieke dienstverlener is sinds de oprichting in handen van de familie Martens. Voor de duivenverzendingen hebben ze 22 voertuigen ter beschikking. Jacky Martens: "We vervoeren de westenlijn volledig en de westkant van de middenlijn (van Gent tot Aalst). Ik vind die afbakening van de vogelgriepzones bijzonder spijtig voor de liefhebbers en verenigingen. Voor ons als transporteur is het geen ramp aangezien het duiventransport amper 5 procent van onze omzet beslaat. Voor de melkers zelf hoop ik dat er snel een lichtpuntje komt, want zo drie weken in volle seizoen niet met de duiven kunnen spelen, dat is heel erg voor de liefhebbers."

 

martens.jpg | Pitts

Wybo
Wybo uit Poperinge is met 13 cabine-expressen een van de grote spelers op de markt van duiventransporten. De manden worden automatisch geopend. Er zijn vooraan en achteraan 2 ventilatoren aangebracht, die vooraan de lucht kunnen binnenstuwen en achteraan de vervuilde lucht afzuigen. In het midden van het dak is nog een verluchtingsvenster aangebracht. Wybo rijdt zowel in West- als Oost-Vlaanderen en Wallonië.

Een woordvoerder van transporteur Wybo: "Door de vogelgriep is en groot stuk van West-Vlaanderen afgebakend. Er mogen geen duiven worden vervoerd gedurende drie weken. De impact is vooral groot voor de streken Brugge-Torhout en Kortrijk-Rekkem, twee streken waar nog heel veel liefhebbers actief zijn. We hebben er alleen een klant in Sit-Andries. In Wallonië zijn de gevolgen voor ons eerder beperkt vallen onze klanten Ath en Soignies in de zones, maar de schade is er beperkt voor ons."

wybo.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven