Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vogelgriep: KBDB dringt (eindelijk) aan op onderhoud met het FAVV

Geplaatst op 26/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Het Voedselagentschap had begin vorige week aan onze redactie laten weten dat er nog niks was gepland vanuit de KBDB. Intussen hadden de dierenartsen hun standpunt ook al duidelijk gemaakt, terwijl er nog altijd geen beweging kwam bij Van Bockstaele en co. Na aanhoudende klachten over de laksheid van het KBDB-bestuur en de vele boze reacties van de liefhebbers heeft nationaal voorzitter Van Bockstaele vorige vrijdag eindelijk een onderhoud gevraagd met het FAVV. Dat zal er wellicht maandag of dinsdag komen.
Het onderhoud moet ertoe leiden dat opnieuw mag worden ingekorfd en deelgenomen aan de vluchten vanaf het weekend van 1 juli.
Als belangrijkste voorwaarde wordt gesteld: De duiven uit de getroffen zones moeten deze zone verlaten via de kortst mogelijke weg (analoog met de pluimvee sector) en worden ingekorfd  in een lokaal buiten de zone, geen verzameling van duiven binnen de zone.

Argumenten
In zijn brief aan het FAVV somt Van Bockstaele de argumenten op die iedereen al eerder kon lezen op Pitts. Letterlijk: "De fv van dierenartsen heeft de nieuwe elementen voorgelegd, te beginnen met de vaststelling dat in Frankrijk duivenliefhebbers binnen beschermde zones mogen deelnemen aan wedstrijden."
De nationale voorzitter wil nu de indruk wekken dat hij alleen en snel in de bres is gesprongen voor de getroffen liefhebbers. 
Het komt er voor onze redactie uitsluitend op om de correcte stand van zaken aan de liefhebbers mee te delen. We willen hier absoluut geen pluimen mee op onze hoed steken.
Dat we op die manier de nationale KBDB-top wakker schudden en tot eerlijkheid t.o.v. de liefhebbers aanmanen, nemen we er bijzonder graag bij. De dierenartsen hebben voldoende argumenten aangebracht om het zinloze van de afbakening van de zones in te zien. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er vanaf volgend weekend opnieuw gespeeld kan worden.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven