Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Voorstel voor het laden van de duiven

Geplaatst op 19/11/2017, Auteur: PItts/PB


'Voorstel voor het laden van de duiven' van een 75 jarige duivenliefhebber, welke zelf meer dan 50 jaar met de duiven speelt!!

"Het is genoeg geweest!", zo begint de ervaren en bewezen liefhebber die momenteel misnoegd rondloopt. "Het zou eerlijker zijn indien de korven trapsgewijs geladen zouden worden, zodat er slechts één of maximaal twee korven van eenzelfde bond in 1 stapel staan! Dit om het voordeel van bonden met veel duiven uit te sluiten, wanneer die bij elkaar gezet worden! Iedereen moet dezelfde kansen krijgen in een breed én lang samenspel (30 km achtervlucht)  met meer dan 10 bonden!" gaat hij verder.

Hij begrijpt ook niet waarom de halve fondduiven allemaal "oostelijk" en de duiven van Noyon allemaal "westelijk" binnenkomen de laatste jaren. "Enkel met de provinciale vlucht uit Gien komen ze wel recht!? AUB, doe er iets aan of er gaan kortelings nog veel liefhebbers stoppen!  Zoals nu hoeft het voor mij ook niet meer! In deze tijden moeten we toch een bewijs kunnen krijgen via 'de computer' hoe de korven gestapeld staan net voor de lossing, en dan is er geen discussie meer mogelijk!! Nu wordt er door bepaalde personen onderling iets geregeld!". Dit is een duidelijk teken dat de frustratie zeer diep zit! Wat waarschijnlijk nog veel liefhebbers enkel durven denken wil hij nu aanhalen en hij rekent hierbij op de nieuw verkozen bestuursleden om hier een oplossing voor uit te werken. Tot slot stelt hij nog voor om de opleervluchten opnieuw vanuit Ittre te organiseren i.p.v. Beersel zodanig dat ze niet meer over Zaventem moeten! 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven