Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Vragen over Corona en duivensport? U kan ze ons rustig stellen.

Geplaatst op 20/03/2020, Auteur: Pitts


Trek ik al mijn duiven op weduwschap of nog wachten? 

Dit vinden we een zeer goede vraag en kunnen we waarschijnlijk eindeloos over discussiëren vooral omdat we geen glazen bol hebben. 
Alles hangt er natuurlijk vanaf als de vliegploeg reeds in de winter en/of het voorjaar een nest gehad heeft. Indien dit het geval en de duiven nu al op weduwschap zitten dan zouden we even wachten en de kat uit de boom kijken. Opleren is niet meer mogelijk maar ze kunnen nog steeds aan huis trainen, wat toch een plus punt is voor de conditie. Ze nu terug koppelen zou betekenen dat ze ook direct hun eerste pen gaan stoten  wat de rui op het einde van het seizoen zou versnellen en dat is wat we niet willen want we hopen natuurlijk met zijn allen zo lang mogelijk door te kunnen spelen.
Zitten de duiven momenteel nog gekoppeld dan zouden wij nog wachten met ze los te zetten en ze iets langer op het nest te houden als in andere jaren. Vooral 
omdat het er niet naar uitziet dat we binnen enkele weke aan het spelen zijn. Voorlopig is alles tot begin April uitgesteld al vrezen wij dat het eerder begin Mei 
zal worden in het beste geval. Daarom kan het geen kwaad om de duiven dan nu langer samen te laten en het weduwschap later op het seizoen aan te vangen. Maar let toch ook hiermee op. Als ze nu met jongen komen en de duivin legt vervolgens terug eieren dan gaan ze ook pennen beginnen stoten op dat volgende nest. En ook dat gaat de rui versnellen en dat willen we niet. 

 

Welk voer geef ik best tijdens de verplichte periode van rust?
Eigenlijk verschilt dit niet met een vliegseizoen aangezien de duiven nog thuis kunnen trainen. Opvoeren doe je toch enkel de 2 laatste dagen voor de inkorving en zal dus nu niet gebeuren.
Verder half sport half zuivering of half sport, een kwart super dieet en een kwart zuivering lijkt ons een goede mengeling om voldoende thuis te trainen maar toch niet te vet te worden. 

 

Wat doen we best met jonge duiven?
Thuis trainen en maken dat ze goed en gezond in conditie geraken zou ik zeggen zodat ze in geval we kunnen spelen ze direct opgeleerd kunnen worden. 
Het is nu ook het moment om de jonge duiven eens in de manden te zetten zodat ze die stress al kennen en ze leren drinken in opleermanden. Het kan ze straks maar allemaal helpen. En misschien toch iets langer verduisteren zodat ze straks langer gespeeld kunnen worden. 

 

Kunnen we nog inenten?
De orde der dierenartsen roept op om enkel met zieke dieren naar de dierenarts te gaan zodat enkel dringende interventies nodig zijn. Vaccinaties zijn niet dringend en daar zal best mee gewacht worden. Ook is het voor het welzijn van de melker het best. De gemiddelde leeftijd is ver boven de 60 en dat is net de groep die best nu niet naar plaatsen gaat waar veel volk samenkomt zoals dierenartspraktijken of dergelijke. 

 

Wat met onze ouderen? Kunnen wij ze helpen? 
Zeker en vast. indien je oudere liefhebbers kent dan kan je voor hen duivenvoer gaan halen of je kan ze helpen met online bestellingen. Houd wel de 1,5 meter regel in acht en let op met cash geld.

 

Je kan ook beroep doen op onze webshop, alles is bij ons online te vinden, zelfs duivenvoer kan besteld worden. Indien je kleinere hoeveelheden voer of dergelijke nodig hebt dan bel ons of mail ons.
Wij gaan voor jullie de beste oplossing zoeken en jullie bestelling thuis laten leveren. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven