Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Waalse malcontenten leggen bom onder KBDB

Geplaatst op 18/03/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Zaterdag 18 maart vindt de algemene vergadering van het AWC plaats. De voorzitter van het AWC pakt er uit met een voorstel dat een bom kan leggen onder het voortbestaan van de nationale bond. Hij zal er de overdracht eisen van alle Waalse leden en verenigingen van de KBDB-RFCB naar het AWC én van de helft van alle activa van de nationale bond. De Walen zeggen dat ze daarvoor de machtiging hebben gekregen van de Waalse minister D'Antonio.

Het initiatief van de Waalse kopstukken Christian Goulem en Bernard Chapelle, Jean-Pierre Palm en Jean Delstanche is ingegeven door de 6de staatshervorming: die bepaalt dat dierenwelzijn voortaan een bevoegdheid van de regio’s is. Eigenlijk valt de Waalse duivensport nu onder het Waalse Gewest. De nieuwe Waalse associatie AWC wil daarin de belangen van de Waalse melkers verdedigen.

 

awc.jpg | Pitts

In Wallonië telt de duivensport nog hooguit 4.000 hoklijstleden, en daarvan zijn er amper 3.000 die echt met duiven spelen. Al met al stelt zich toch de vraag of een Waalse minister de bevoegdheid heeft om de nationale bond op die manier aan te vallen. 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven