Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Willy Monnissen (Maasmechelen)

Geplaatst op 15/11/2017, Auteur: pItts/PB


De 84-jarige Willy Monnissen speelt sinds 40 jaar in de Gotestraat in Maasmechelen.  Er werd zelden of nooit verlies gemaakt met de duiven. Zo hielpen de duiven er de studiekosten van de kinderen betalen ! 
Naast het oude ras van vader Monnissen, werd er kruisingsmateriaal  gehaald bij Jans in Bilzen, Gebr.Vroomen uit Geverik(Nl), Geraerts uit Maastricht(Nl) en bij Debelier.
Er werd de voorbije jaren enkel gespeeld met duivers op weduwschap, 6 oude en 6 jaarlingen.  In 2017 werden geen jongen meer doorgehouden, omwille van het nakend einde van de actieve duivensport.  Het huidige hokbestand bestaat dan ook nog slechts uit een 30-tal duiven.
Omdat er zelden duiven werden bijgehaald, werd er noodgedwongen veel aan inteelt gedaan ; neef/nicht, enz.    
Tot enkele jaren geleden werd er gespeeld van 100 tot 500 km, maar de voorbije jaren, wegens ouderdom, nog enkel snelheid.
De voorbije 10 jaar werden er, ondanks de kleine korf, nog meer dan 20 x 1e prijs +  vele  ereplaatsen gewonnen, in het grote samenspel.
Omwille van ouderdom (84) van Willy wordt het spelen met de duiven een steeds grotere opgave.
Er werd besloten om volledig te stoppen en de duiven totaal te koop aan te bieden via pitts.

 

Klik hier voor naar de veiling te gaan.

 

2 KIJKDAGEN: ZONDAG 19/11/2017

De kijkdag van de liefhebbers Willy Steenaerts, Peter Bours, Vandebroek johan & Lucien,  Willy Monnissen, Tony Bielen zal doorgaan bij “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.

De kijkdag van Collectie Vanoppen-Luyten, Marc De Keyzer zal doorgaan bij Gert Van Limbergen,  Lange weestraat 51, 9340 Lede van 11:00 tot 13:00 uur.


De veiling eindigt op woensdag 22/11/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.

monnissen.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven