Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Wim De Troy doet duivensport zo simpel lijken.

Geplaatst op 31/12/2016, Auteur: Superuser


Wim De Troy (Berlaar) doet duivensport zo simpel lijken 

 

In de Nationale kampioenschappen KBDB met de jonge duiven werd Wim in 2009 derde. In 2013 werd een tweede plaats behaald. En in het voorbije seizoen 2016 werd de hoofdvogel afgeschoten. 3 -2 -1....De Troy doet het zo simpel lijken, maar dat is het beslist niet! De prestigieuze titel werd behaald na een alweer indrukwekkend seizoen waarin ondermeer ook de nationale overwinning op La Souterraine werd over de streep getrokken. In het Nationale asduif kampioenschap KBDB grote fond voor jonge duiven wist Wim De Troy dit seizoen maar liefst vijf van zijn kleppers te klasseren!!! Dat versterkt nog het beeld dat Wim De Troy een specialist van het jonge duivenspel zou zijn. Dat is natuurlijk ook wel zo. Maar het doet deze topliefhebber onrecht aan want ook bij de jaarse of oude duiven zijn Wim en echtgenote Marianne niet weg te branden uit de top van de uitslagen. De Troy is het type liefhebber waarbij je na elk seizoen denkt: “nog beter dan dit kan niet meer”. Maar toch slaagt hij er telkens weer in, om jaar na jaar, de lat nog een stukje hoger te leggen. Ondanks, of misschien wel net dankzij, het feit dat er niet voor de gemakkelijkste weg werd gekozen.

Een nieuwe start

Wim De Troy is één van de grote uitzonderingen die het duivenspel niet van huis uit meegekregen hebben. Het was een buurman die Wim de liefde voor het spelletje leerde kennen. In de jaren tachtig werd er in Itegem gestart op het snelheidsspel. Het duurde niet lang of de eerste titels en kampioenschappen werden binnengehaald. In 2000 werd een zeer radicale beslissing genomen. Er volgde een verhuizing naar Berlaar waar een totale nieuwe start werd genomen. In het hol van de leeuw(en) zou de handschoen opgenomen worden tegen kleppers als Gaston Van De Wouwer, Paul en Jelle Roziers en nog andere De Belser’s. Vijftien jaar later mag je zonder blozen stellen dat Wim De Troy er ondertussen de fakkel heeft overgenomen.

 

Een superduif op het kweekhok

Op het kweekhok is de hoofdrol weggelegd voor de stamvader: ‘de Boxer 01’. Een fantastische duif die zelf driemaal een 2e plaats provinciaal vloog. Ondertussen is deze superduif zelf ook al vader van twee provinciale winnaars! Een formidabele kweeklijn en leverancier van tal van winnaars. Bij de start op de nieuwe locatie werd aangeklopt bij de rechtstreekse concurrenten zoals: Jos & Jules Engels, Van Eynde-Goovaerts, Scheers-Lodewijckx, Patricia Verhaegen, Kaasboer Jozef en Swa Goovaerts, Daneels-Dierckx, Johan De Belser en Gaston Van De Wouwer. Duiven die, gekoppeld aan afstammelingen uit zijn eigen Boxer 01 lijn, het niveau van de kolonie naar grote hoogtes stuwde. Meerdere provinciale zeges en kampioenschappen werden al veroverd en in 2016 volgde eindelijk de overwinning die er al een tijdje zat aan te komen. De nationale zege op La Souterraine van ‘Wonder woman’ tegen 16.613 jonge duifjes. 

Topklasse!

In het lot van 39 zomerjongen in deze veiling is uiteraard de invloed van de stamvader ‘Boxer 01’ pertinent aanwezig. Een fenomenale sterke bloedlijn die door zonen op het kweekhok wordt verder gezet. Met name: Kleine zwarte Boxer, Dominator, Junior Boxer, Apollo en The Last Boxer. Ook de belangrijke inbreng op het kweekhok van het hok Engels moet vermeld worden. En zeer zeker die van de tandem Van Eynde-Goovaerts met ondermeer de ‘De Kaasboer’ lijn via Gaston Van De Wouwer. Verder in de stambomen topvliegers zoals: Speedy Gonzales,  Vierzonneke( 3de prov.asduif) en Hercules (1ste interprov Chalons-Sur-Saone). Nog sterren op het kweekhok zijn Hull X Cleopatra en de superkweker 08/863. Dit is ongetwijfeld één van de kwalitatief meest hoogstaande veilingen van het seizoen.   

 

De 'Boxer 01'. Een supervlieger en de stamvader van het kweekhok die in zijn nageslacht al voor tal van winnaars zorgde, waaronder twee provinciale laureaten!

 

 

 

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 6 november van 10-13u. 

 

 Op 31/10/2016 is de veiling van 39 zomerjongen uit de beste kwekers van Wim De Troy gestart. Al jaren staan de De Troy duiven garant voor successen. Het is dan ook een hele eer om deze veiling van de nationale KBDB kampioen bij de jonge duiven te kunnen aanbieden. De veiling loopt tot woensdag 09/11/2016 (20uur). 

  


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven