Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Wingense Barcelona- en Argentonclub huldigde de kampioenen 2016.

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Wingense Barcelona- en Argentonclub huldigde de kampioenen 2016.

 

Zondag 25 september “Gasthof Wildenburg” te Wingene . De kampioenen van de Wingense Barcelona- en Argentonclub worden traditioneel gehuldigd op de laatste zondag van september.


alle geklasseerden

Dit gaat sinds een aantal jaren door in het “Gasthof Wildenburg” te Wingene en vangt aan met een uitgebreid aperitief, gevolgd door een bijzonder smaakvol banket bestaande uit : scampi’s op wijze van de chef – tomatensoep met balletjes – côte à l’os met groentjes en frieten , dit alles met aangepaste wijnen en waters, om het geheel af te ronden met een dessertenbord. Alle aanwezigen waren zoals ieder jaar vol lof over hetgeen aan de leden werd voorgeschoteld, tussenin was er een hulde aan alle geklasseerden met trofees, medailles en bloemen.

Voor aanvang van het banket nam ere-voorzitter en tevens stichter Julien Vaneenoo de honneurs waar om alle genodigde, de sponsors en de leden van harte te verwelkomen en wenst iedereen een fijne namiddag toe….. het werd een namiddag die opnieuw veel te vlug voorbij was .

Julien Vaneenoo werd algemeen kampioen.

Met de 1e plaats op Barcelona, de 2e plaats op Limoges jaarlingen en de 1e plaats op Argenton jongen kroonde Julien Vaneenoo zich tot 1e algemeen kampioen na een mooie fondcampagne 2016 . Zoals je kon lezen wordt onder de leden van Groot-Wingene gestreden op drie vluchten, namelijk Barcelona oude, Limoges jaarse en Argenton jongen en dit met de 1e afgegevene duif.

Julien Vaneenoo 1e kampioen op Barcelona.

Met de 37e prijs op de provinciale uitslag tegen 1327 duiven was Vaneenoo de winnaar op deze vlucht. De 2e plaats ging naar Romain Schoonacker met de 231e prijs op de provinciale uitslag. Slechts 2 leden wisten hun 1e ingegevene op de provinciale uitslag te klasseren .

Eric Cornelis wint het kampioenschap op Limoges jaarlingen.

Met een schitterende 2e plaats op de 1243 provinciaal ingezette duiven ging de kampioenstitel op deze vlucht naar Eric Cornelis, die tussen haakjes een fraai seizoen liet optekenen. Julien Vaneenoo was tweede ( 83e prijs), Freddy en Jelle Vandekerckhove waren 3e ( 277e prijs), Peter Casteleyn eindigde als 4e ( 282e prijs) en de 5e plaats ging naar Andy Maes ( 286e prijs) .

Ook Julien Vaneenoo op Argenton jongen.

Op de Argenton van 13 augustus vlogen er provinciaal in West-Vlaanderen 4595 jonge duiven. In dit kampioenschap klokte J. Vaneenoo zijn 1e afgegevene aan de 337e prijs, tweede in de ranking werden Frans & Kris Velghe met de 516e prijs, als derde zien we Freddy en Jelle Vandekerkhove met de 887e prijs en als vierde staat Pierre Lambrecht met de 1209e prijs, dit waren de vier leden die op deze grote halve fondvlucht voor jongen hun 1e ingegevene wisten in de prijzen op de provinciale uitslag te klokken .
Voor alle andere leden die zich niet konden klasseren in een kampioenschap was er een zak duivenvoeders .

Onze felicitaties aan alle geklasseerden, alsook aan het bestuur met als ere-voorzitter J. Vaneenoo, Kris Velghe als voorzitter en Johny Hellebuyck en Pol Schoonbaert als goed samenwerkend kwartet .


de prijzentafel

Sponsors die dit mooie clubje in 2016 steunen zijn : Industriebouw Vaneenoo – Firma Versele-Laga – Trucks en Trailers Degroote – KBC – Trans-Beton P. Devooght – Aluhavan – Dierenarts Wim Boddaert – Stortbeton BVBA Rik Hollevoet – NV Lipcas – Industriële bevloering Bernard Degroote – Architect Jan Boussauw – BVBA Crelan Wildemauwe – Grondwerken VanSna – bvba Delotav – Joris Ide – Cebeko – Interieur Verkest – Gasthof Wildenburg – Seynhaeve Plastics – Brandstoffen Herman Stragier – BVBA DVH-Roof Vandamme- Hoet – Joël Devlieghere – Dakwerken Hendrik Mortelé – Alu-Hout PVC Deboever – Group Delrue – bvba Electro Depauw – Federale Verzekeringen – BVBA Vander Meulen Brandstoffen – Firma Nassau – D.S. Standaert – NV Gilleman – Ets. Pascal De Saedeleir – International Pigeon Auctions – Café “De Karpel “ – Drukkerij Pro Print – Sanitair Vincent Verlinde .

Al deze sponsors staan vermeld in een fraai in kleuren gedrukt boekje waarin ook de laureaten van het seizoen 2016 .

J. Mestdagh


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven