Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Winy en Guy Nelissen: Investeringen die renderen!

Geplaatst op 01/12/2016, Auteur: Superuser


Investeren loont! 

 

In de jaren ’90 vervoegde Guy zijn vader en werd de stap naar de halve fondvluchten gezet. Sedert 2000 werd er ook uitgekeken naar duiven die een meerwaarde konden betekenen op de zware halve fond tot fond. Het duo had een duidelijke strategie: alleen van het beste zou goed genoeg zijn. Eerst werden eieren en duiven aangekocht bij Erik Limbourg. Later bij Jan & Leanne van de Pasch, waar in eerste instantie eieren uit de topduiven naar Genk verhuisden. Daarna werden jaarlijks diverse topduiven aangekocht. Zoals ondermeer 'Kimora' (halfzus 1ste Nat. Asduif Allround WHZB). Een kleindochter van 'Lowieke' (Gebr.Janssen) en 'Olympic Trutje' (1ste olympiade duif allround Bazel). Nakomelingen van ‘Kimora’ wonnen 26 eerste prijzen.  

Kimora: Een uitzonderlijke kweekduiven.  
Ook Olympic Venus (olympiade duif) en Fantast of Venus zijn afkomstig van het tophok uit Grubbenvorst.

Voor de zware fondvluchten werd aangeklopt bij W & B Berensfreise. Dit duo zijn de bezitters van wereldvermaarde duiven zoals ondermeer de fameuze 'Gold Carat Diamond 133' (zelf winnaar tegen 26.141 duiven en vader van 1ste/14.091, 1ste/12.642 en 1ste/5.029).

Naast 'Kimora' is ook 'Bono' één van de peilers van het kweekhok. Een zoon van de '045 Late Kras' van de gebroeders Janssen uit Arendonk. Een kleinzoon van de beste vliegduif van duivensportmonument Jos Van Limpt (De Klak). Een halfbroer werd voor meer dan € 31.000 verkocht.

Van Jos Thoné zien we de lijn Frost en Kira. Frost is de vader van Sachi (1ste nat La Souterraine van +23000 duifjes). Is teven vader van 25 eerste prijsvliegers. Daarnaast is hij ook de broer van Avril. Die vloog 20 eerste prijzen en werd Olympiadeduif.

Verder ook nog Bondgirl (100% Vandenabeele uit de Bliksem lijn) en uit de lijn van Number 1 (Nationale asduif en olympiadeduif) van de Gebr. Herbots.

Ook zien we ook nog topvliegers als Falcao en Sir Alex (10 keer eerste!) in de pedigrees opduiken. 

Overloop de verkoopslijst van de 26 zomerjongen en verbaas u over de kwaliteit die hier in de loop der jaren is verzameld. 

 

Investeringen die wel degelijk gerendeerd hebben 
Dat hun blijvende zoektocht naar topduiven wel degelijk heeft geloond wordt duidelijk als je de lijst met uitslagen van de laatste jaren overloopt. Een erelijst die duidelijk maakt dat er zowel op de snelheid als op de zware halve fond resultaten worden neergezet.

 

De vader-zoon combinatie uit Genk hebben heel wat topkwaliteit op hun kweekhok weten te verzamelen.

 

  


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven