Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Witte trouwduiven blijven rond kerken en gemeentehuizen hangen

Geplaatst op 07/03/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Ze zitten massaal in de buurt van gemeentehuizen en kerken: witte sierduiven. Gelost bij het buitenkomen uit de kerk of de trouwzaal, en hup, de lucht in. Maar de beestjes kennen geen weg terug, het zijn geen reisduiven, en dus blijven ze troosteloos rondzwerven. Gevolg: overal zitten er van die witte duiven. 
Trouwlustige koppels vinden die duiven gratis of voor enkele eurootjes op tweedehandssites, en vermits een trouw zo al geld genoeg kost, schaffen ze zich zo'n koppeltje aan om hun huwelijk extra luister te geven.
Nochtans zijn er meer dan genoeg witte reisduiven te vinden, en die raken bij het lossen makkelijk terug in hun hok. Er zijn zelfs verschillende liefhebbers die zich "gespecialiseerd' hebben in dit soort van duiven. 

20170123_151009.jpg | Pitts

Troosteloos op een intussen volgescheten balustrade in de buurt van het stadhuis van Genk: witte pauwstaartjes die het huwelijksgeluk van een trouwkoppel extra luister moesten geven. Dat de duifjes de weg naar huis niet kennen, is de trouwkoppels blijbaar geen zorg. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven