Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

WOWD-lid Albert Winkel gepromoveerd tot doctor aan Wageningen Universiteit

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


WOWD-lid Albert Winkel gepromoveerd tot doctor aan Wageningen Universiteit

 

Op vrijdag 21 oktober waren Harrie Meijners en Evert Diepeveen namens Bestuur NPO aanwezig bij de openbare verdediging door Albert Winkel van zijn proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan Wageningen Universiteit.

Albert doet daar intensief onderzoek naar o.a. de uitstoot van fijnstofdeeltjes via de ventilatielucht van stallen in relatie tot volksgezondheid. In zijn proefschrift, een bundeling van 7 wetenschappelijke artikelen, onderzocht Albert hoe je fijnstof in stallucht kunt meten, hoeveel fijnstof er nu precies uit stallen komt en hoe je de uitstoot met technieken kunt verminderen. Dat dit een erg actueel onderwerp is bleek wel uit de media-aandacht voor zijn promotie, bijvoorbeeld en artikel in de Volkskrant en andere dagbladen, een item in het Radio-1 journaal en een nieuwsbericht op de NOS Teletekstpagina 105. In een 45-minuten durende openbare ceremonie ging Albert in discussie met 4 hoogleraren uit Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Zowel voor zijn proefschrift als voor de verdediging was veel lof te horen en na een kort beraad van de hooggeleerde heren werd dan ook de graad van doctor aan Albert verleend. Naast zijn liefde voor het wetenschapsvak is Albert een groot bewonderaar van het fenomeen duif en haar mysterieuze navigatievermogen. Die twee passies combineert hij al ruim 15 jaar als lid van de NPO-werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven (WOWD) die de NPO adviseert over welzijnszaken bij postduiven. Hij houdt regelmatig lezingen over de postduif, trok ooit het zogenaamde WIS en WAS onderzoek naar de effecten van het weer op vluchten met duiven en deed later onderzoek in Afdeling Oost-Nederland naar de ventilatie van hun duivenwagens. Niet gek dus dat er naast de familie, vrienden en collega’s van Albert ook veel mensen uit de duivensport aanwezig waren.

Het bestuur prijst zich dan ook gelukkig dat er zoveel wetenschappelijke kennis in onze organisatie aanwezig is, die in het verleden en de zeker in de toekomst een positieve bijdrage levert aan het welzijn van onze duiven.

Op de groepsfoto van de aanwezigen uit Bestuur NPO en WOWD. Van links naar rechts: Harrie Meijners, Jaap van Doormaal, Leo van der Waart, Koos Gaiser, John Hilbers, Albert Winkel (in formeel rokkostuum), Roland den Blanken, Evert Diepeveen en Rudo Reiling. Niet op de foto: WOWD-ers Hans van der Sluis en Wiebren van Stralen.

Bij deze feliciteren wij Albert met zijn promotie en het behalen van de bul. Wij als NPO wensen jou veel succes in je verdere loopbaan.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven