Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

WPROL en KBDB: foutenlast in de voorlopige uitslagen neemt onwaarschijnlijke proporties aan

Geplaatst op 11/08/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be

download.jpg | Pitts

Of het nu om een voorlopige uitslag gaat of niet, dat maakt niet uit. Maar vraag is waarom WPROL uitslagen publiceert die zoveel belangrijke fouten bevatten dat het niet mooi meer is. Laten we even beginnen met een voorbeeld:

 

09-08-17: PE Limburg: provinciale uitslag jonge duiven Bourges II. Volgens WPROL waren er 3.930 duiven, in feite waren het er 4.419. Een verschil van 489 jonge duiven, maar nu de WPROL-uitslag:  

Alaerts Jonah & Noah Ham

Bollen Marc Hasselt

Steenbergen Stefan Herk-de-Stad

Claesen Florent Paal

Vandebroek Lucien Zolder

 

Winnaars dus volgens WPROL: Jonah en Noah Alaerts uit Ham. De werkelijke winnaar is Rodiers-Patyn, Meldert. Tweede plaats volgens WPROL: Marc Bollen, Hasselt. De echte tweede:  Jonah en Noah Alaerts uit Ham. Marc Bollen is in werkelijkheid vierde. Derde plaats volgens WPROL: Stefan Steenbergen uit Herk-de-Stad, die in feite officieel vijfde is. En ga zo maar door. Dit kan toch echt niet. Waarom grijpt de KBDB als de grote promotor van WPROL niet in?

11-08-17: de uitslag is aangepast maar nog bijlange niet volledig. Het lijkt er op dat WPROL en de KBDB zo snel mogelijk een uitslag willen publiceren om kritieken te pareren. Maar de vraag blijft dezelfde: waarom een voorlopge uitslag publiceren als die toch nog vol fouten staat?

Als dergelijke fouten op lokaal vlak gebeuren, krijgt de uitmaker van dienst een storm van kritiek te verwerken. Op nationaal vlak laat de KBDB maar begaan, want het is een voorlopige uitslag. Komaan Halle, er is toch niks zo vervelend als dat er zonder controle liefhebbers tot provinciale winnaars worden uitgeroepen die dat niet zijn. Stop die waanzin en grijp in, Dirk Schreel en co.

Intussen sturen verontwaardigde en ontgoochelde liefhebbers mails naar WPROL en naar de KBDB. Het kan toch niet moeilijk zijn om de uitslagen te verwijderen. Of blijven die twee de duivensport verder de dieperik in helpen?

46292-download-1-thumbm.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven