Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Wraak, domheid of brute pech jaagt 20000 duiven de dood in...

Geplaatst op 03/08/2022, Auteur: Pitts


Een vreemde wending blijkt in het verhaal van de 20000 duiven die afgelopen weekend niet huiswaarts keerde vanuit Narbonne.

KBDB speelt vermoorde onschuld...

Een heus kat en muisspel lijkt hieruit voor te komen. Volgens huidig bondsvoorzitter P. Bodengien beweren verschillende duivenmelkers dat er gelost werd in onweer en dit als wraak voor het verloren voorzitterschap van de partner van Narbonne-organisatice Mevr. Lageot namelijk Stefaan Van Boxtaele. Die dit op haar beurt volledig weerlegt en zegt de duiven gelost te hebben omdat de bond haar hiervoor toestemming gaf na telefonisch contact. Iets wat de bond dan weer volledig tegenspreekt daar Francine Lageot geen enkel tastbaar bewijs kan geven omdat alle communicatie gesproken communicatie was.

De duiven zouden vrijdagochtend gelost worden. Omstreeks 6u30 werden de verantwoordelijken van de Franse, Duitse en Nederlandse duivenbonden door F. Lageot gebeld omtrend de weersomstandigheden. Alle drie gaven ze toestemming tot lossen. Als laatste werd sportief directeur van de KBDB Denis Sapin gebeld die zei dat als het voor de andere drie landen oké was, het dat voor hem ook was... Met deze info werden de duiven gelost.

Kort na de lossing werd snel duidelijk dat het weer de verkeerd kant opging. Hierover heeft Francine Lageot vrijdag dan ook nog meermaals contact over gehad met D. Sapin. Maar volgens F. Lageot. is het niet waar dat hij bij het eerste contact gezegd heeft te wachten met lossen.

Voorzitter P. Bodengien staat volledig achter zijn sportief directeur D. Sapin. Hij verklaarde dat deze laatste vrijdagochtend tijdens het telefonisch contact gezegd heeft terug contact op te nemen met de drie andere landen om de weerkaarten te herbekijken alvorens de duiven te lossen. Echter zijn ook hiervan geen schriftelijke bewijzen. F. Lageot had volgens P. Bodengien een mail, sms of Whatsapp moeten sturen naar D. Sapin waarop deze zijn toestemming al dan niet had kunnen geven. Volgens artikel 53 van het reglement dient een inrichter dit te doen alvorens te lossen, op het niet naleven hiervan staan boetes die in dit geval kunnen oplopen tot 3300 euro.

Dat er in de Nationale pers gewag wordt gemaakt van een afrekening is ongehoord! P. Bodengien beweert van duivenliefhebbers gehoord te hebben dat F. Lageot deze beslissing genomen zou hebben omwille van haar woede dat haar partner S. Van Boxtaele ooit de voorzittersverkiezingen verloren heeft. Volgens Bodengien ging dit om de voorzitter voor hem, maar heeft hij toen hij voorzitter werd wel Van Boxtaeles dochter uit haar functie bij de KBDB ontslagen. Hij denkt dat dit misschien allemaal meespeelt in de beslissing die F. Lageot genomen heeft om de duiven toch te lossen in het onweer. F. Lageot is dan ook geschokt van de aantijgingen dat het om een wraakactie zou gaan. Ze werkt al bijna vijf jaar samen met P. Bodengien, onder andere als jeugdverantwoordelijke. Volgens haar is of was het vertrouwen wederkerig aangezien ze dit jaar de organisatie van de Internationale Valence-vlucht ook toegewezen kreeg. Bodengien op zijn beurt zegt hierachter niet teveel te zoeken daar de Waalse club die de Valence-vlucht voordien inrichtte ermee gestopt was. Omdat ze de Valence-vlucht in Waalse handen wou houden, en er in Wallonië maar twee clubs zijn die zo'n grote wedstrijden inrichten zou de keuze snel bij Indépendante de Liège gelegen hebben.

Reacties

Rampvluchten ……het zal van “alle tijden” zijn maar wat nu gebeurde is een wraakroepende blunder van jewelste !

Getuigd van weinig respect voor onze sportduif en het duivenmelkersgild ……de melker wordt hier na betaling van te hoge reiskosten nogmaals “gemolken”  ! Vele liefhebbers hun hokbestand is “gehalveerd“ of erger nog : “Het hok staat leeg !”. Triestig om dagelijks die “lege bakken” op het hok te moeten aanschouwen en de komende tijd de ogen dagelijks naar die “klep of valplank” te moeten richten in de hoop dat er alsnog een favoriete duif thuis geraakt! Hoop dat het ditmaal niet bij “holle slogans” blijft en gerechtigheid geschied ………de duivensport heeft de laatste jaren al genoeg “klappen” gekregen en als we al eens in het “grote nieuws” belanden is het met diefstal, doping, exuberante bedragen of………rampvluchten !
Zulke mooie sport voor de “echte” liefhebber een hobby en zinvol tijdsverdrijf verdient dit niet.
Nogmaals hopelijk wordt er nu kordaat ingegrepen en komen we toekomstgericht in de media met een “korf” vol positiviteit !
Waldack Luc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een beslissing tot lossen kan er zijn.

Als je het filmpje ziet, zie je de wind opkomen en de donkere lucht, voorteken van het onweer. Dan op dat moment moet er iemand op de stop knop drukken, ondanks een eventuele eerdere go tot lossing. Wie bewust op dat moment die duiven lost, is medeplichtig zoniet de hoofdverantwoorderlijke voor de ramp.

Jammer dat enkel Narbonne in de pers komt, de week voordien van Orléans/Fay aux Loges net hetzelfde. Onverantwoordelijke lossingen, volgens de live webcams, en duizenden jonge duiven verloren.

KS

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Je moet eens het filmpje van lossing Narbonne bekijken,

de vrachtwagen van Bauwens rechts onderaan met de witte deuren, de verantwoordelijke staat nog wat te fixen als rest van camions al aan het lossen is, deuren gaan niet op tijd open , tot overmaat van ramp vallen er ook deuren weer toe...

is dit dan eerlijke duivensport, KBDB zou dit moeten onderzoeken welke korven van welke vereniging daar stonden, vergelijken met resultaten, liefhebbers hun reisonkosten terug geven en Bauwens verbieden om deze oplegger nog te gebruiken in deze staat.

DN

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven