Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Zaak Panza: Waalse liefhebbers voelen zich 'scandalisé par les décisions folles"

Geplaatst op 07/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Bij heel wat Waalse liefhebbers is de beslissing om Roberto Panza vervroegd gratie te verlenen, in het verkeerde keelgat geschoten. Ze zijn bijzonder kwaad en verschillende liefhebbers willen niet meer inkorven in de maatschappij waar Panza inkorft. Meer nog, ze dreigen ermee helemaal met de duivensport te kappen. Ik ben, zo schrijft een liefhebber, "scandalisé par ces décisions folles de la RFCB". Er werden in die zin brieven gestuurd aan Francine Lageot (vorzitster Luik-Namen-Luxemburg) en aan de Waalse mandatarissen Charlier en Marseille. De brief was ook gericht aan de nationale voorzitster Van Bockstaele, maar die gaf nog geen teken van leven. 
Francine Lageot reageerde wel: Zij laat weten dat de beslissing om de schorsing van Panza vervroegd op te heffen, begin juni is genomen, wat neerkomt op een strafvermindering met 4 maanden. "Ik weet niet waarom dit is gebeurd. Toch zou ik u aanraden om te blijven spelen met de duiven. Ik vind het spijtig dat uw duiven anders slachtoffer zijn van uw reactie ten aanzien van Panza. Duiven vragen maar een ding en dat is om te mogen vliegen, dat is de essentie van de duivensport."

De Waalse liefhebbers zijn vooral gechockeerd door het gebrek aan informatie vanwege de KBDB en de RFCB, een oud zeer dat we al geregeld hebben aangeklaagd. Het wordt meer en meer duidelijk dat niet alleen de liefhebbers maar ook de mandatarissen in het ongewisse worden gehouden over de beslissingen van de nationale bond. 

 

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven