Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Zo'n 60.000 reisduiven per jaar ten prooi aan roofvogels in België

Geplaatst op 11/02/2020, Auteur: Pitts


De KBDB heeft plannen om juridische stappen te ondernemen tegen het uitzetten van gekweekte roofvogels. Volgens Natuurpunt is het een eenzijdig vijandverhaal en worden er helemaal geen slechtvalken uitgezet. Toch worden er jaarlijks grote aantallen slachtoffers onder de reisduiven die ten prooi vallen aan de roofvogels geregistreerd. Er zou een, volgens de KBDB, een overaanbod van roofvogels worden uitgezet. Concrete bewijzen dat er roofvogels gekweekt en uitgezet worden zijn er nog niet, maar de KBDB heeft al verschillende meldingen van liefhebbers gekregen van slechtvalken die geringd zijn. De KBDB wil deze problemen nu op kaart brengen en juridische stappen ondernemen om de duivenliefhebbers te beschermen. Het probleem doet zich niet enkel in België voor, maar ook in de omringende landen. Het roofvogelprobleem zou in Duitsland zelfs nog groter zijn. 

105366-afbeelding1-thumbxs.jpg | Pitts

Reacties:

Luc Waldack: "EINDELIJK RESPONS ........verder "no comment" ....zijn al een decennium lang gedwee "slachtoffer" van de "groene golf" doorheen Belgenland !!"

Luc Waldack: "Toch nog een "tweede" reactie .Dit ter wille van onze "kritiek" te staven en te duiden dat een juridische actie vanwege de KBDB gerechtvaardigd is. 
Dhr. Gunther Groenez (whats in a name) is verheugd dat er weer slechtvalken huizen in de Walburgatoren te Oudenaarde. Door werkzaamheden aan de toren waren ze een jaartje "uithuizig". Hij is in zijn "nopjes" door het feit dat de slechtvalken binnenkort niet alleen te "zien" maar ook te "horen" gaan zijn via webcam-Oudenaarde. De nieuwe camera's zijn voorzien van microfoons om de onderlinge communicatie te kunnen volgen van de "moordpartij"  .....het verorberen van hun weerloze slachtoffers.
De duivenliefhebbers in het Oudenaardse waren reeds lang vragende partij om de gevonden identificatieringen van hun "slachtoffers" terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars......tot heden werd dit verzoek niet ingewilligd. Honderden "passanten" via de webcam zijn de voorbije jaren getuige geweest van het "ongekunsteld en meedogenloos" schouwspel van deze rovers! Wordt hoog tijd dat er "paal en perk" wordt aan gesteld ......nooit denken dat men het "beter" kan reguleren....de natuur reguleert nog steeds zichzelf zonder "kunstmatige" ingrepen !"
 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven