Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Zware duivendiefstal in Den Helder (Noord-Holland): familie is dringend op zoek naar informatie

Geplaatst op 19/09/2017, Auteur: pitts/PB


We kregen op onze redactie een oproep voor informatie die gezocht werd over een diefstal van een 200 duiven van de vader van Dennis van der Eijk. 

Op zondag 17 september zijn er maar liefst ruim 200 duiven weggehaald in de Kortevliet nummer 9 in Den Helder (NL). De vader van Dennis speelt al sinds zijn 10de met duiven. Vele duiven van deze liefhebber zaten op het nest te broeden of hadden zelfs al jonge duiven. De 'oudjes' redden zich wel, maar wat men zich niet realiseert is dat de meegenomen (nog niet uitgekomen) eieren en de jonge duiven zichzelf wat 'minder goed kunnen behelpen'...
Beter gezegd: die zijn ten dode opgeschreven, zo schrijft Dennis. 

Wie heeft er iets gezien afgelopen zondag wat niet in de haak was of weet, kent of heeft iets gehoord over deze mogelijke ''ontvoering''.  

Terwijl Piet een dagje met zijn dochter en haar gezin naar Duinrell was, sloegen de dieven toe. Toen de familie aan het einde van de dag terug kwam, waren alle hokken opengebroken en waren de duiven weg.

Dochter Mandy kan het niet begrijpen.”Zelf de eieren, de jonge en de zieke duiven hebben ze meegenomen. Dat wordt hun dood. Zij zullen deze gedwongen verhuizing niet overleven.”

De familie hoopt dat iemand zondag iets verdachts heeft gezien en dat de duiven worden teruggevonden. 

 

De politie is inmiddels op de hoogte.

 

Deze oproep staat ook actief op facebook. klik hier voor het te lezen.

 

21558540_1296408187136772_2329439359126077813_n.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven