Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

De eendracht Tollembeek 16/01/2023 - 26/01/2023


  Bon 22: Beeckmans - Huygh ( Lennik ) jonge duif op afspraak  

Geert Beeckmans (45) en Ronny Huygh (55) vormen samen de tandem Beeckmans-Huygh. In 2010 herstartte Geert met de duiven na zeven jaar inactiviteit. Hij kocht een derde en vierde ronde jonge duiven bij topliefhebber Wim Moens uit Aspelare. De resultaten van de derde ronde waren uitstekend. De andere ronde werd echter op het kweekhok geplaatst. De zestien jaarse doffers die de selectie overleefden, presteerden het jaar nadien meer dan behoorlijk, met als resultaat verschillende eerste prijzen en topnoteringen. Ook de jongen gekweekt uit de vierde ronde van Wim deden het prima.

Vanaf 2012 kwam Ronny meehelpen met de duiven en zo begon het verhaal van Beeckmans-Huygh. De eerste uitslagen waren dan ook een schot in de roos en week na week was de tandem vooraan op de uitslagen te vinden. De beste duiven die dat jaar hun seizoen kleurden, waren Dezes en Devier. Zij vlogen verschillende eerste prijzen. Straffer nog: Dezes werkte het jaar af en behaalde op elke vlucht zijn prijs, minimum per drietal.

In 2014 gingen Ronny en Geert ook al eens met enkele duiven naar de zware halve fond en de duiven bewezen meteen hun mannetje te kunnen staan. Een duivinnetje Twiejke vloog de eerste prijs van 2.553 duiven vanuit Souppes-sur-Loing en behaalde een schitterende eerste prijs vanuit Argenton lokaal tegen 130 jaarse duiven. De start naar de grote halve fond was genomen.

Stilstaan is achteruitgaan en daarom werd er geïnvesteerd bij de absolute wereldtop van de duivensport, met name Gaby Vandenabeele. Die duiven werden door Geert en Ronny met succes met hun beste duiven gekruist. Zo vloog Yella de 1e Provinciaal Chateauroux van 1.742 jaarse duiven.

BE16-2006264 Yella, 1e Provinciaal Chateauroux (1.742 jaarse duiven)

De ster van de nog prille kolonie van Geert Beeckman en Ronny Huygh is ongetwijfeld Yella. Ze won in 2017 de 1e Provinciaal Chateauroux van 1.742 jaarse duiven.

Huidig bod € 125,00
Einde 26 januari 2023 20:30:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven