Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Land van Aalst (voorbieden online zaalverkoop 25/01) 13/01/2020 - 23/01/2020


  Bon 69: OOSTERLINCK GILBERT - Oosterzele - JONGE DUIF 2020 NA AFSPRAAK  

Hoe het groeide...
Gilbert is van kindsbeen vertrouwd met de duivensport. Vader zaliger was eveneens een fervent liefhebber. Toen woonde hij in Gijzenzele en daar werden de eerste successen geboekt. Het waren niet van de minste. Zo heeft Gilbert aldaar de “Derby Orleans” en de “Derby St.-Denis” gewonnen in “Recht & Plicht” of  het “Hof van Vlaanderen” te Zottegem. In 1986 verhuisde Gilbert naar zijn huidig adres in Oosterzele.

Fundament van de kolonie...
Zijn duiven zijn voor 75 % ras Jean-Pierre Gevaert-Van Schoorisse , Ronse. In 2002 werden aldaar 22 zomerjongen aangekocht uit de beste kwekers. Dit was een schot in de roos. De algehele tevredenheid heeft als bijkomend gevolg gehad dat tussen beide liefhebbers hechte vriendschapsbanden zijn gegroeid en er geregeld duiven verhuizen van Ronse naar Oosterzele en omgekeerd.
De overige 25 % is ras Luc Bovijn, Bassevelde. Uit zijn totale verkoping van 11 november 2004 kwamen 6 duiven naar Oosterzele. Met deze aankopen heeft Gilbert een gouden zaak gedaan.

Waardevolle kweekkoppels...
Uit de twee basisrassen waarop de kolonie Oosterlinck steunt, zijn waardevolle kweekkoppels ontsproten. We stellen er een viertal voor. Merkwaardig is dat in de vier kweekkoppels telkens “Den Bourges” in de afstamming voorkomt en aldus een centrale rol speelt als uitstekend vererver.

Van dit voorname hok krijgt de koper een jonge duif na afspraak met Gilbert.

Succes nagenoeg verzekerd !


 

Huidig bod € 135,00
Einde 23 januari 2020 20:30:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven