Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Land van Aalst (voorbieden online zaalverkoop 25/01) 13/01/2020 - 23/01/2020


  Bon 66: VAN GAVER TOM & MARNIK- Moortsele - jong in april uit de Tom Van Gaver collectie gekweekt bij Brantegem-Denooze. (UIT TOM ZIJN BESTE DUIVEN !)  

Pedigree:   Download

De nieuwe start voor Tom & Marnik Van Gaver (Moortsele, BE) met meteen een 1e Nationaal Brive tegen 4.412 jaarse duiven!

Van voor af aan beginnen, en meteen een nationale overwinning pakken in je eerste jaar: wie doet beter? Het overkwam Tom en zijn vader Marnik Van Gaver, die een 1ste Nationaal boekten uit Brive met de jaarse duiven.

1ste nationaal na een totale verkoop.

Tom Van Gaver is pas 32 jaar oud, maar hij beschikt al over heel wat ervaring. Duivensport is vanaf zijn jeugd een belangrijk onderdeel van zijn leven geweest, want zijn vader was toen al een gekend speler in de regio. Hij is al verschillende jaren intensief met deze sport bezig, en hij raakte ook internationaal bekend na zijn fantastische resultaten met De Vroe-Van Gaver (DVV Pigeons), met onder meer een 1ste Nationaal Jarnac tegen 4.559 duiven in 2015, en een titel van 1ste Nationaal Kampioen Fond KBDB 2016. Maar Tom wilde een team vormen met zijn familie, en hij begreep al snel dat een combinatie met zijn vader de aangewezen keuze was. Daarom werd het volledige duivenbestand van hem en zijn twee companen (DVV pigeons) eind 2017 bij PIPA verkocht.

Toen brak een periode van hard werk aan: de hokken werden volledig omgebouwd, de boxen werden uitgerust met een lopende band om de vloer netjes te houden, en er werd een nieuw kweekhok opgetrokken. Alle vlieghokken werden met volières uitgerust, en er werd een niew hok gebouwd voor de jonge duiven. Tom en Marnik investeerden ook in veiligheid, met een aantal hekken en camera's rond de hokken.
En toen werd het tijd om een aantal duiven in die nieuwe, moderne hokken te plaatsen. Het soort duiven die dit hok meteen op het goede spoor konden zetten. Tom bezocht meerdere hokken, op zoek naar duiven die hier grondig aan de tand zouden worden gevoeld. Zijn motto is dan ook: "Veel kweken, veel spelen en veel elimineren." Op die manier werden duiven geïntroduceerd van de volgende hokken: wijlen Raf Den Haese, Bart Geerinckx, Sam Bostoen, Davy Tournelle, Rudi Den Haese, PEC, Adrien Mirabelle, Jan Pappens, Davy Neyrinckx, Norbert & Stefaan Allé, Rik Cools, Yves De Witte, Jo Bauters en niet te vergeten Philip De Maeseneer. Tom is ook goed bevriend met een aantal Chinese kopers, en hij mocht dan ook enkele van hun topaankopen gebruiken voor een samenkweek; denk daarbij aan duiven van Annick Goeteyn, Gaby Vandenabeele, Frederik Everaert en Paul Bellaert.

Het seizoen 2018 diende zich aan als een grote uitdaging, aangezien Tom en Marik hun vlieghokken uitrustten met een 50-tal jaarse doffers met weinig ervaring: ze deden slechts een handvol vluchten in hun geboortejaar. Aangezien dit team zich vooral richt op de nationale vluchten, was het verre van evident om al dit jaar terug op hoog niveau te acteren. Het seizoen werd gekenmerkt door een zware start, en na de eerste snelheidsvluchten van 2018 werden de duiven gekorfd voor zes opeenvolgende vluchten van 400 tot 500 km. Dit is natuurlijk geen evident programma voor zulke jonge duiven, en voor sommigen was het gewoon teveel. Maar vader en zoon zien dit vooral als deel van het proces om je zwakste duiven te elimineren. En het bleek de perfecte voorbereiding voor hun eerste echte test in Brive. Het is daar dat Tom en Marnik hebben aangetoond dat alles kan, als je maar over een getalenteerde groep beschikt die in goede conditie steekt, en waar goed zorg van gedragen wordt. (bron pipa)

Deze schenking van 1 jonge duif NA AFSPRAAK is zeker uitzonderlijk in onze bonverkoping, een echte buitenkans en zeker gegeerd !!!

jong in april uit de Tom Van Gaver collectie gekweekt bij Brantegem-Denooze, dus uit TOM VAN GAVER ZIJN BESTE DUIVEN !. 

Huidig bod € 325,00
Einde 23 januari 2020 20:30:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven