Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

MKFV (voorbieden online + zaalverkoop 14/12) 02/12/2019 - 12/12/2019


  Bon 1: Mertens Roger (Sint-truiden) Jong duif 2020  

De strategie van de kampioen uit St-Truiden is bekend : Eitjes en late jongen kopen bij de absolute tophokken van de belgische duivensport.
Zo zitten er bij Roger duiven van Jos Thoné (verscheidene zuivere in de verkoping), Caesaert-Senechal, Patricia Verhaegen, Erwin Geeraerts, Chris Clerbaurt, Verreckt-Ariën, Gebrs. Herbots, Guido Loockx, Karlo Van Rompaye, Vanoppen-Luyten, Wim Kempeneers, Gino Clicque, Dirk Verstichelen,  enz. .. Maar ook uit de eigen oude stam komen jaarlijks toppers.
 

Specialist van one loft races


Ondertussen is de naam Mertens ook op internationaal vlak een begrip aan het worden. Roger is zowat de specialist in de one loft races aan het worden. In 2015 wist 'Terres', een bij Roger gekweekt duifje, de zware Derby Arona one loft race op Tenerife te winnen. In diezelfde race werd 'Leonardo' 3de internationale asduif. In de, onder tropische weersomstandigheden, gevlogen finale van de one loft race in Bulgarije was Roger de enige Belgische deelnemer die twee duifjes kon klokken op de dag van de lossing. In de halve finale van Derby Arona Tenerife editie 2016 wint een groep vrienden waarvan Roger deel uitmaakt voor de tweede keer in enkele maanden tijd een super de luxe Mercedes.

Veel hokken werden reeds kampioen met inbreng van de Roger Mertens-duiven !!!

Een topper op het hok : Radja 15-2177972

Wat zijn Radja (BE15-2177972) presteerde, is abnormaal. Deze klepper miste in zijn ganse carrière op geen enkele fondvlucht. Veertien keer ging hij de korf in en veertien maal wist hij zich lokaal, provinciaal en/of nationaal te klasseren. Dertien van die vluchten waren nationale vluchten en daarvan won hij zeven keer per tiental, provinciaal deed hij nog eentje beter door acht keer per tiental te winnen. Als jaarling vloog hij Jarnac en Tulle:

In 2017 vloog hij zes fondvluchten en werd als 11e Beste Fondduif met 5 Prijzen (5 nationale vluchten) 

In 2018, een van de zwaarste seizoenen van de laatste decennia, deed Radja dat huzarenstukje nog een keertje over. 

Het bloedlijnen van topduif “Radja”zijn rijkelijk aanwezig in de selectie jonge duiven 2018, welke Roger aanbiedt in een opmerkelijke veiling, welke momenteel loopt via Pitts.
Een uitzonderlijke kans om iets te bemachtigen uit het zorgvuldig samengestelde en bewezen kweekhok van Roger Mertens. De ideale duif voor  de wedstrijden van vitesse tot de lichte fond

 

Huidig bod € 125,00
Einde 12 december 2019 20:30:00
2d11u51m

Plaats bod

Min. € 150


Door te bieden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden
Terug naar boven