Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

ZOOVLA 26/12/2016 - 05/01/2017


  Bon 11: Eric Cocquyt Vinkt : 1° Belgian Masters Nevele - Jonge duif van de 2de ronde 2017  

Eric Cocquyt (Vinkt): 1e Belgian Masterfinale 2016 Tours 15/08 te Nevele

Eric Cocquyt uit Vinkt deelgemeente van Deinze, won op 15 augustus de prestigieuze vlucht van de Belgian Master te Nevele. Inderdaad, op slag werd Eric Cocquyt wereldberoemd op de barslechte vlucht waarbij sporadisch een duifje werd geklokt Velen herinneren zich een quasi rampvlucht uit Tours van 801 deelnemende jonge duiven. Eric Cocquyt was bewuste dag aanwezig op de site te Nevele en was na de eerste aankondiging, naar verluidt echt knock-out. Een niet verwachte overwinning voor een kleine melker met zeer goede kweekduiven, waarvan we basissoorten konden noteren : Roger Dobbelaere, vader van de zeer bekend Philippe Dobbelaere uit Olsene. Ook duiven van Eric zijn neef, namelijk veearts Norbert Ally uit Aarsele, maar ook duiven van Georget Pappens uit Oudenaarde. Kortom goeie duiven van tophokken maar ook van gewone duivenmelkers. 

 Hokken van Eric Cocquyt te Vinkt, sober maar zeer degelijk

Eric Cocquyt is voor het ogenblik 64 jaar en met pensioen na een rijk gevulde  loopbaan die bijna uitsluitend bij Versele-Laga werd afgesloten. Eric Cocquyt was verantwoordelijk dispatching in het veevoeder,  kortom een organisatorische dagtaak. Naar het einde en voor zijn pensionering heeft Eric ook meegewerkt aan de verzorging van de duiven, inderdaad als duivenmanager te Nevele, samen met zijn beste vriend Eric Vercamer. 

Naar eigen zeggen is Eric een fervent Versele-Laga gebruiker op het vlak van het duivenvoeder. Dit voeder wordt op de keper beschouwd het ganse seizoen geserveerd aan de jonge- en oude duiven. Inderdaad, behalve in de ruimaanden wordt super sportmengeling Versele gevoederd, om op het einde van de week energymengeling te serfveren. Voor de ruimaanden wordt uiteraard ruimengeling gevoederd. Door zijn kennis weet Eric Cocquyt maar al te goed de kwaliteit van de Versele-Laga voeders in te schatten. Maar het blijft niet alleen bij de voeders ook de bijproducten zoals: Vita minerale Columbine van Versele Laga.

http://www.pitts.be/index.asp?par=f_news.detail&ID=25132

http://<iframe width="640" height="366" mozallowfullscreen="" webkitallowfullscreen="" src="https://player.vimeo.com/video/179433776" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe></p>

Huidig bod € 50,00
Einde 05 januari 2017 20:00:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven