Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

ZOOVLA 26/12/2016 - 05/01/2017


  Bon 6: Georges en Filip Peirs Machelen - Jonge duif op afspraak  

Hok Georges & Filip Peirs (Machelen): 1e & 2e Vierzon FVOV van 5.825 oude

Op zaterdag 15 mei werd de Interprovinciale Vierzon georganiseerd. Filip & Georges Peirs, alsook Roger Dierickx realiseerden een knalprestatie met 1 en 2 (2broers) van 5.825 oude duiven. Filip en Georges Peirs zijn geen onbekenden in het zuidwesten van Oost-Vlaanderen, welke precies gelegen is op de grens met West-Vlaanderen. Machelen is een deelgemeente van Zulte en het is precies deze gemeente waar Georges Peirs jarenlang de burenvader is geweest. De duivensport is eigenlijk in de familie gekomen door een familielid die de jonge filip Peirs als jonge snaak jonge duiven bezorgde. Naderhand werd besloten een hok boven de garage te metselen. Op die manier werd met de duivensport gestart. Georges Peirs was een zeer goede vriend van Roger Florizoone uit Nieuwpoort. In die periode verhuisden zeer veel duiven richting Machelen. Naast deze duiven werden ook duiven gehaald van Gommair Verbruggen en binnen de context van stamvorming zijn deze twee vernoemde  soorten wel zeer bepalend in het geheel van stamvorming.

Resoluut voor een andere verzorgingsmethode

De verzorgingsmethode van Roger Dierickx die nu reeds 15 jaren aan de slag is op de hokken is niet vanzelve gekomen. Georges Peirs vertelde dat Roger en Hijzelf op een dag terugkwamen van een controle consultatie bij dierenarts Vandercruyssen met voor de zoveelste keer een niet onbelangrijke hoeveelheid medicatie. Zij stelden zich de vraag of dit allemaal wel best okee was voor de dieren.

Non-stop medicatie ondermijnt inderdaad de duivenkolonie, dit is nergens goed voor. Vliegers worden normaliter de kwekers van morgen en daar knelt het schoentje. Geen gemakkelijk beslissing om het roer volledig om te gooien. De nieuwe handelswijze bracht de nodige wijzigingen met zich. Roger Dierickx vertelt er zeer graag bij dat ze bij aanvang ook hun  twijfels hadden, maar slaagden niettegenstaande in hun opzet. Tot op heden zijn de duiven echte natuurbonken geworden, die alle afstanden aankunnen.


http://www.pitts.be/index.asp?par=f_news.detail&ID=23656

Huidig bod € 150,00
Einde 05 januari 2017 20:00:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven