Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

ZOOVLA 26/12/2016 - 05/01/2017


  Bon 5: Roger De Busschere Lokeren - Koppel eieren uit de vliegers ( 2017 )  

Roger de Busschere uit Lokeren steunt ook de jeugd en dit ofer is een unieke en enige mogelijkheid iets degelijke te verkregen van dit superhok. Roger is inderdaad een fenomeen op het vlak van topduivenrassen, met name :

GABY VANDENABEELE COLLECTIE
RIK COOLS
PATRICK HOUFFLIJN
FREDERIK EVERAERT
GOETEYN ANNINCK - VANRENTERGHEM K.
BENNY STEVENINCK COLLECTIE
B. VAN RENTERGHEM COLLECTIE
MAURICE CASAERT COLLECTIE
DAMIEN BAERT COLLECTIE
LONG DISTANCE COLLECTIE
HUGO BATENBURG
CHRIS HEBBERECHT
DE COSTER
NIHOUL
BAERT - DEBUSSCHERE COLLECTIE
VAN PAESSCHEN LOUIS COLLECTIE
VAN DE WOUWER GASTON COLLECTIE
GEERINCKX L.B.J.
DEBUSSCHERE COLLECTIE
VLAMINCK HUGO COLLECTIE
 

Compagnon Damien Baert
Damien Baert zijn vader is afkomstig van Gent, maar woont zijn ganse leven in de regio Doornik en heeft al een hele reputatie op de snelheid en de grote halve fond opgebouwd. Een gegeven dat ook Roger Debusschere niet was ontgaan. Eind 2011 werd besloten om samen in zee te gaan.
Enkele toppers uit de oude stam van Damien Baert, samen met de twee ronden jongen die Roger jaarlijks aanlevert zouden ervoor moeten zorgen dat men op termijn een hartig woordje ging meepraten op de nationale hafo vluchten.

Vanaf de start in 2012 wist de concurrentie meteen waar ze aan toe was. In 2013 werd de tegenstand bij momenten op een hoopje gespeeld. Een ganse reeks van kettinguitslagen werden neergezet waarbij zelfs een keer de twaalf eerste prijzen werden behaald. In 2014 werd een eerste grote vis op het droge getrokken. De nationale zege tegen 5.972 oude duiven op Tulle. Het afgelopen seizoen werd bij de jonge duiven de 2é, 3é en 4é plaats behaald in het provinciaal asduif kampioenschap KBDB Henegouwen. Meer dan waarschijnlijk dus de voorbode dat er nog veel meer moois zit aan te komen.

Dat zou ook niet zo verwonderlijk zijn als je ziet wat voor fraais er vanuit de kweekhokken in Lokeren wordt aangeleverd. Roger Debusschere heeft dan ook geen angst om heel diep in de geldbeugel te tasten om het allerbeste in huis te halen. De hoofdmacht op het kweekhok de toppers van de grootmeester uit Dentergem: Gaby Vandenabeele. 'Bliksem' – 'Kolonel' – 'Kaatje' - 'Blauwe Fideel' en 'Wittenbuik'. Verder uit 'Geronimo' van Patrick en Dimitri Houfflijn. De succesvolle 'Chipo'-lijn van Benny Steveninck. 'Jaws' van Chris Hebberecht (7 x eerste.) De lijn 'Contador' van Marnix Leutenez. 'De Kaasboer' Gaston Van De Wouwer en duiven van Maurice Casaert. Grote klasse dus!

http://www.pitts.be/index.asp?par=f_news.detail&ID=22467

Huidig bod € 150,00
Einde 05 januari 2017 20:00:00
Afgelopen

Dit lot is beëindigd.
Terug naar boven